Château Lescalle, Macau - Margaux


De Tessandier familie vind je door de eeuwen heen terug. Zij hadden een bijzondere band met Château Lescalle waarvan de wijngaarden altijd met passie en respect werden onderhouden. Het kasteel huisvestte veel feesten en bijeenkomsten in de late XIXe eeuw en verwelkomde veel persoonlijkheden alsook de mooiste vrouwen uit de streek. Vandaag strekt de 34 ha wijngaard zich gedeeltelijk uit over de gemeente Macau-en-Médoc (Margaux). Het is een klassieke wijn die nooit afweek van de Bordelese traditie van merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot, 12 maanden gerijpt in eiken vaten.

Château Terrefort Lescalle, Bordeaux

Een van de weinige wijnen met appellatie Bordeaux waarvan de wijngaarden in de nabijheid van het estuarium gelegen zijn. De dominante merlot druif geeft aan de wijn, die niet in vaten gerijpt werd, een relatief soepele smaak. Door zijn robuuste karakter is dit de ideale wijn voor bij gegrild rood vlees. Hij onderscheidt zich door zijn goed bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €8,40

Château Lescalle, Bordeaux Supérieur

Dit authentiek kartuizerklooster, in de gemeente Macau-en-Médoc in de buurt van Margaux, dateert van het jaar 1875 en is omringd door wijngaarden beplant met hoofdzakelijk merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot. De wijn werd 12 maanden op eiken fusten gerijpt waardoor hij een lichte houttoets en hints van rood fruit heeft.

Prijs vanaf €10,35