Cigalus, Gérard Bertrand, Biodynamie


Duurzame ontwikkeling wordt hier tot in het extreme toegepast. De 70 hectaren wijngaard worden volgens de biodynamische werkwijze gecultiveerd. Door dit respect voor de wijngronden komen de nobele druivensoorten optimaal tot hun recht: chardonnay, viognier en sauvignon voor de witte wijn, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, grenache, carignan, caladoc voor de rode. Gekenmerkt door een mediterraanse identiteit, met als resultaat uitzonderlijke wijnen met een uniek karakter. Zoals Gilles De Baudus, expert en fervent aanhanger van de biodynamie zo graag benadrukt, biedt het domein Cigalus verrassend frisse wijnen, haast «vibrerend», steeds ontwikkeld volgens de specifieke regels van deze cultiveringsmethode en dit al sinds 2002.

Cigalus Blanc, IGP d'Oc, Gérard Bertrand, Biodynamie

In de biodynamische landbouw, met respect voor de terroir, komen nobele druivensoorten optimaal tot hun recht. De samenstelling van chardonnay, viognier en sauvignon blanc resulteert in een uitzonderlijke wijn met een uniek karakter. Neus van citrus, perzik en gedroogd fruit, met op de achtergrond een vleugje toast.

Prijs vanaf €33,95

Cigalus Rouge Bio, IGP d'Oc, Gérard Bertrand

In de biodynamische landbouw, met respect voor de terroir, komen nobele druivensoorten optimaal tot hun recht. De samenstelling van cabernet sauvignon, syrah en merlot resulteert in een uitzonderlijke wijn met een uniek karakter. Volle en zachte afdronk met een boeket van zwart compote fruit, specerijen, zoethout, humus en truffel.

Prijs vanaf €33,95