HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Domaine de l'Aigle, Limoux


Domaine de l’Aigle dichtbij het dorp Roquetaillade, kijkt uit op de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Pyreneeën. Zijn naam is afkomstig van de roofvogels die op majestueuze wijze over het gebied vliegen. Het samenspel tussen mediterrane, bergachtige en maritieme invloeden, draagt bij tot een uniek klimaat binnen de Languedoc-Roussillon. Het klimaat in combinatie met de kalkachtige bodem is ideaal voor de chardonnay en pinot noir druif. De percelen voor de "Aigle Royal", die tot wel 500 meter boven de zeespiegel liggen, produceren de meest bijzondere wijnen van dit domein.

Domaine de l'Aigle, Pinot Noir, IGP Haute Vallée de l'Aude, Gérard BertrandDomaine de l'Aigle, Limoux

De pinot noir druif heeft in de appellatie Limoux, op zo'n 450 meter hoogte, een uitzonderlijke terroir gevonden, vergelijkbaar met het klimaat in de Bourgogne. Een neus van framboos en kruisbes en zacht, fruitig en kruidig in de mond, eindigend met fijne, zijdezachte tannines. Heerlijk bij gebraden kalfsvlees met champignons.

Prijs vanaf €19,00

Domaine de l'Aigle, Chardonnay, AOP Limoux, Gérard BertrandDomaine de l'Aigle, Limoux

De chardonnay druif heeft in de appellatie Limoux, op zo'n 450 meter hoogte, een uitzonderlijk terroir gevonden, vergelijkbaar met het klimaat in de Bourgogne. Fruitige toetsen van witte perzik evoluerend naar aroma's van gebak en amandelspijs.

Prijs vanaf €19,00

Aigle Royal, Pinot Noir, IGP Haute Vallée de l'Aude, Gérard BertrandDomaine de l'Aigle, Limoux

Afkomstig van het meest kwalitatieve perceel, op 400 meter hoogte in de Aude. Deze wijn heeft een vatrijping van 12 maanden ondergaan. De neus wordt gedomineerd door intense aroma's van klein rood fruit (framboos, rode bes) vermengd met geroosterde toetsen. In de mond is hij zacht, fruitig, lichtjes gekruid en heeft hij een mooie lengte.

Prijs vanaf €43,00

L'Aigle Royal Chardonnay, AOP Limoux, Gérard BertrandDomaine de l'Aigle, Limoux

L'Aigle Royal is afkomstig van de hoogstgelegen percelen van het domein, gevestigd in de Haute Vallée van de Aude op zo'n 40 km ten westen van Narbonne. De combinatie van intens fruitige aroma's (ananas, perzik, abrikoos, amandel), witte bloemen en geroosterde toetsen, geven hem moeiteloos een gevoel van grote gastronomische wijn.

Prijs vanaf €43,00