Ferraton Père & Fils


Ferraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in Tain-l’Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke Rhônevallei, binnen de appellaties crozes-hermitage, hermitage en saint joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père & Fils is er ook een van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd. Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde, uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.

Côtes du Rhône "Samorëns", Ferraton Père & Fils

De overheersende druivensoort grenache verleent aan deze côtes-du-rhône aroma's van rijp rood fruit, van frambozen, bramen en bosbessen verrijkt door kruidige toetsen. Van een kwaliteit die de verwachtingen ruim overtreft.

Prijs vanaf €9,75

Crozes-Hermitage Rouge "Matinière" Ferraton Père & Fils

Het vlaggenschip van het huis Ferraton Père & Fils. Een zachte en heerlijke wijn met mooie aroma's van fruit en kruiden.

Prijs vanaf €18,95

Crozes-Hermitage Blanc "Matinière" Ferraton Père & Fils

Een kleine productie, van het huis Ferraton Père & Fils, die alles heeft van een grote appellatie. Deze 100% marsanne is verfrissend en aromatisch, heeft aroma's van kamperfoelie en amandel en is uitgerust met een mooie zuurtegraad.

Prijs vanaf €19,75

Crozes-Hermitage "Les Calendes" Bio, Ferraton Père & Fils

Les Calendes staat voor de tijd die voorbijgaat en de beweging van de natuur. Het is ook de uitdrukking van een groots terroir gekweekt zonder pesticiden in de appellatie crozes-hermitage. Typische neus van cassis, viooltjes, subtiele tonen van rook en hout onderstreept door specerijen.

-10%
Nu aan €18,85

Saint-Joseph "La Source" Ferraton Père & Fils

Alle kennis van het huis Ferraton Père & Fils zit vervat in deze wijn. Hij is gestructureerd en kruidig en wordt gekenmerkt door een grote frisheid. Een wijn met een goede balans.

-10%
Nu aan €20,60

Saint-Joseph Blanc "La Source", Ferraton Père & Fils

100% Marsanne, afkomstig van zure, granietachtige gronden op de rechteroever van de Rhône, geeft een mooie ronde aanzet en veel mineraliteit op een florale, honingachtige achtergrond.

-10%
Nu aan €21,06

Condrieu, "les Mandouls, Ferraton Père & Fils

Condrieu is de stad waar het favoriete terroir van de viognier druif zich bevindt. Intense neus van exotisch fruit zoals ananas en lychee. Grote aromatische frisheid in de mond met een intens en puur pallet van witte perzik en exotisch fruit. Dit is een mooi voorbeeld van een viognier zonder kunstmatig houtgebruik.

Prijs vanaf €39,25

Côtes-Rôtie, "l'Églantine", Ferraton Père & Fils

Eén van de meest prestigieuze wijnen van de Rhône, geproduceerd van syrah en 18 maanden gerijpt in eiken vaten. De bodem is zo steil dat de wijnstokken ondersteund worden door lagers en omzoomd worden met lage muren. Aroma's van klein rood fruit, kruiden, viooltjes en zwarte olijven. Een lange minerale afdronk, met elegante smaken van truffel en leder, vermengd met fijne gerookte houttoetsen.

Prijs vanaf €49,15

Ermitage "Les Meal" Bio, Ferraton Père & Fils

De grote wijn van het huis Ferraton Père & Fils waar de gespecialiseerde pers het unaniem over eens is. Deze wijn, die afkomstig is van een historisch terroir van de heuvel van de Hermitage, is zowel krachtig als subtiel en fruitig. Een grootse gastronomische wijn met veel karakter en een groot bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €85,50