Condrieu, "les Mandouls, Ferraton Père & Fils

Condrieu is het dorp waar het favoriete terroir van de viognier druif zich bevindt. De wijnstokken staan aangeplant op steile hellingen die zijn aangelegd in kleine, zeer smalle terrassen die worden ondersteund door lage muurtjes, dus al het werk wordt met de hand gedaan.

Prijs vanaf €39,60

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongDit uitzonderlijke terroir ligt op de rechteroever van de Rhône, vlakbij de stad Condrieu, ten zuiden van Vienne. De wijnstokken profiteren van de karakteristieke granietbodem van de regio, die de wijn een fijne mineraliteit en opmerkelijke frisheid geeft. Het klimaat van de Rhônevallei, met zijn warme zomers en zachte winters, is ideaal om Viognier te laten rijpen. De goed belichte hellingen geven de druiven een goede blootstelling aan de zon, wat hen helpt om hun aroma's te ontwikkelen en hun suikers te concentreren.
Druifviognier
VinificatieDe druiven worden zorgvuldig geoogst om het beste in de Viognier-variëteit naar boven te halen. De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en voorzichtig geperst om het sap te extraheren. De gisting gebeurt op lage temperatuur om de fruitige en bloemige aroma's te behouden die typisch zijn voor Viognier. De meeste wijn wordt gerijpt in vaten om een te grote invloed van hout te vermijden en om de frisheid en mineraliteit van de wijn te behouden.
DegustatieIntense neus van exotisch fruit zoals ananas en lychee. Grote aromatische frisheid in de mond met een intens en puur pallet van witte perzik en exotisch fruit. Dit is een mooi voorbeeld van een viognier zonder kunstmatig houtgebruik.
Houdbaarheid3-5 jaar
Ideale serveertemperatuur10-12 °C
Suggesties gerechtenWe serveren hem bij kreeft, langoustines en Sint-Jacobsvruchten.

Over het domein:

Ferraton Père & Fils

Ferraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in Tain-l’Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke Rhônevallei, binnen de appellaties crozes-hermitage, hermitage en saint joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père & Fils is er ook een van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd. Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde, uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.