Condrieu, "les Mandouls, Ferraton Père & Fils

Condrieu is het dorp waar het favoriete terroir van de viognier druif zich bevindt. De wijnstokken staan aangeplant op steile hellingen die zijn aangelegd in kleine, zeer smalle terrassen die worden ondersteund door lage muurtjes, dus al het werk wordt met de hand gedaan.

Prijs vanaf €39,55

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
Druifviognier
DegustatieIntense neus van exotisch fruit zoals ananas en lychee. Grote aromatische frisheid in de mond met een intens en puur pallet van witte perzik en exotisch fruit. Dit is een mooi voorbeeld van een viognier zonder kunstmatig houtgebruik.
Houdbaarheid3-5 jaar
Ideale serveertemperatuur10-12 °C
Suggesties gerechtenWe serveren hem bij kreeft, langoustines en Sint-Jacobsvruchten.

Over het domein:

Ferraton Père & Fils

Ferraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in Tain-l’Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke Rhônevallei, binnen de appellaties crozes-hermitage, hermitage en saint joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père & Fils is er ook een van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd. Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde, uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.