Côtes du Rhône "Samorëns", Ferraton Père & Fils

Het is een assemblage van verschillende cuvées, waarbij de stijl van het huis Ferraton behouden blijft: "openstaan voor delen en gezelligheid, trouw blijven aan het erfgoed van een familietraditie die de wijnbouwers verenigt. Eenvoudig blijven in filosofie en keuzes, zonder ooit af te zien van het streven naar het beste voor zijn wijnen", en daarmee is alles gezegd.

Prijs vanaf €10,25

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongDe wijngaarden liggen voornamelijk op de linkeroever van de Rhône, op alluviale en grindachtige bodems. Het terroir is het resultaat van een selectie van de beste terroirs van de zuidelijke Rhônevallei, die profiteren van een mediterraan klimaat.
Druif85% grenache, 10% syrah & 5% cinsault
VinificatieDe druiven worden ontsteeld en in tanks gevinifieerd. Door het onderdompelen van de druiven worden de tannines goed geëxtraheerd. De gisting duurt ongeveer twee weken, waarbij de temperatuur tijdens de vinificatie wordt geregeld.
DegustatieDe wijn heeft aroma's van rijp fruit, kruidige tonen en een vleugje frisheid. Hij is zijdezacht in de mond, met een mooie structuur en aroma's van bramen, frambozen, bosbessen en zoethout, aangevuld met tonen van verse kruiden.
HoudbaarheidJong te drinken
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenDeze wijn past goed bij spitgerechten, rosbief, gegrilde gerechten met Provençaalse kruiden en gestoofde lamskoteletten.
  • Courgettes met pesto en pasta
  • Provencaalse kip
  • Gevulde tomaat met provencaalse kruiden
  • ...

Over het domein:

Ferraton Père & Fils

Ferraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in Tain-l’Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke Rhônevallei, binnen de appellaties crozes-hermitage, hermitage en saint joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père & Fils is er ook een van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd. Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde, uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.