Crozes-Hermitage "Les Calendes" Biodynamisch, Ferraton Père & Fils

Duik in de betoverende wereld van een Crozes-Hermitage waar de wijn dankzij biodynamische landbouw alle kracht en elegantie van de syrah laat zien. De calendes, dagen van nieuwe maan in de Romeinse kalender, herinneren aan het verstrijken van de tijd. Hier komt alle knowhow van Ferraton tot uiting, met respect voor de beschermde terroirs en werkzaamheden die worden bepaald door de maancycli. De wijn verleidt door zijn evenwicht, concentratie, frisheid en minerale expressie, voor een even authentieke als onvergetelijke proeverij.

Prijs vanaf €21,65

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongDeze wijn dankt zijn complexiteit aan de gevarieerde bodems, een combinatie van glaciale alluviale afzettingen bezaaid met gepolijste keien in Mercurol en Beaumont-Monteux, en granietbodems in Larnage. Deze terroirs, gevormd door de Rhône en de Isère, profiteren van een gematigd mediterraan klimaat, ideaal voor een optimale rijping van de Syrah.
Druif100% syrah
VinificatieDe druiven worden met de hand geoogst en volledig ontsteeld, waarna ze ongeveer twintig dagen macereren met regelmatige onderdompelingen of "pigeages" en overhevelingen of "remontages" voor een gecontroleerde extractie. De vinificatie bij gecontroleerde temperatuur wordt gevolgd door een gedeeltelijke rijping in eikenhouten demi-muids gedurende 8 maanden, waardoor de frisheid en het karakter van het fruit behouden blijven.
DegustatieDe intense, dieprode kleur met paarse schakeringen belooft een neus vol aroma's van zwarte bessen, frambozen en viooltjes, subtiel versterkt door rokerige en kruidige tonen. In de mond ontvouwt hij zich vol en genereus, met rijp fruit en een elegante afdronk, gedragen door zijdezachte tannines en een mooie persistentie.
Houdbaarheid5-6 jaar
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenIdeaal bij rauw vlees of smaakvolle gerechten, het sublimeert een hazenterrine, een pierrade van rundvlees, een onglet met sjalotten of een konijn met mosterd. Door zijn geconcentreerde en kruidige profiel is het ook een uitstekende partner voor gerijpte kazen of gerechten met saus.
  • Terrine: haas, fazant...
  • Steengrill (rund)
  • Onglet (biefstuk) met sjalotten
  • Konijn met mosterd
  • ...

Over het domein:

Ferraton Père & Fils

Ferraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in Tain-l’Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke Rhônevallei, binnen de appellaties crozes-hermitage, hermitage en saint joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père & Fils is er ook een van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd. Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde, uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.