HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Languedoc-Roussillon


In het landschap van de Gard, Hérault en Aude, het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk, zijn de wijngaarden alomtegenwoordig. Niet zo lang geleden produceerde men in de Hérault plompe rode wijnen in de bekende met sterren versierde fles. Maar sedert een dertigtal jaren heeft deze streek een fameuze bocht genomen en heeft ze de uitdaging aangegaan om kwaliteitsproducten te maken. Nu produceren de wijnboeren en -bouwers van de Languedoc, wijnen die tot de meest interessante van de regio behoren, waarbij terroir en een uitzonderlijk klimaat centraal staan, ook wel ooit “Frans Californië” genoemd. Binnen de AOP hebben we de “basis-appellatie” Languedoc en tevens de appellaties Saint-Chinian, Corbières, Minervois, Faugères, Cabardès en Picpoul de Pinet.

Bepaalde appellaties zoals Minervois La Livinière, Corbières Boutenac, Grès de Montpellier, Pic Saint Loup, Saint Chinian-Roquebrun, Pézenas, Terrasses du Larzac, La Clape en de stille wijnen van Limoux zijn te beschouwen als crus.

De Languedoc wijnen worden erg gewaardeerd door liefhebbers die op zoek zijn naar karakterwijnen en die vaak willen breken met een bepaalde eentonigheid van de klassieke appellaties.
Maar de Languedoc produceert zowel landwijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals sauvignon, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, als van lokale variëteiten (grenache, syrah, marsanne).

In het departement Roussillon “Frans Catalonië”, in de Pyrénées Orientales, blijft de klassieke specialiteit het produceren van "natuurlijke zoete wijnen" waarbij de fermentatie gestopt wordt door het toevoegen van alcohol. Dit zijn de Banyuls, Maury, Rivesaltes en Muscat de Rivesaltes. In rood Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages en Cru Collioure, die zowel in wit, rood als rosé te verkrijgen zijn.

Domaine le Gres des Oliviers, Languedoc AOPCave de Landiras (Languedoc)

De klassieke druivensoorten uit Languedoc zorgen voor een goede aromatische rijpheid, toetsen van rijpe rode bessen en andere specerijen. De smaak is rond, vlezig, fruitig en wordt ondersteund door zachte tannines.

Prijs vanaf €6,20

Terre Dieu Rosé, IGP Pays d'Oc, Grenache & SyrahTerre Dieu, IGP d'Oc

In de regio van Béziers vindt men de beste grenache en syrah druiven om deze rosé wijn van te maken. Een mooie kleur en een aangename neus met geuren van kers, framboos en kruiden.

Prijs vanaf €6,20

Terre Dieu Blanc, IGP Pays d'Oc, Sauvignon BlancTerre Dieu, IGP d'Oc

Deze 100% sauvignon, grotendeels afkomstig uit de Minervois, heeft een mooi fruitig karakter van limoen en rijpe vruchten zoals perzik en peer. Hij is fris en vol.

Prijs vanaf €6,20

Terre Dieu Rouge, IGP Pays d'Oc, Merlot, Syrah & CabernetTerre Dieu, IGP d'Oc

De combinatie van cabernet en syrah, voornamelijk afkomstig van wijngaarden tussen Narbonne en Carcassonne, geven deze wijn zijn diepe kleur en zijn aroma's van rijp fruit en kruiden.

Prijs vanaf €6,20

Les Croisières Sauvignon Blanc, IGP Pays d'OcLes Croisières, IGP d'Oc

Deze 100% sauvignon, grotendeels afkomstig van de hellingen en uitlopers van de montagne noire in de Minervois, heeft een mooi fruitig karakter van limoen en rijpe vruchten zoals perzik en peer.

Prijs vanaf €6,20

Les Croisières Rouge, IGP Pays d'Oc, Merlot, Syrah & Cabernet SauvignonLes Croisières, IGP d'Oc

De harmonieuze blend van merlot, cabernet sauvignon en syrah afkomstig van wijngaarden gelegen tussen Narbonne en Carcassonne, geven de wijn zijn diep rode kleur en aroma's van rijp fruit en specerijen.

Prijs vanaf €6,20

Les Croisières Rosé, IGP Pays d'Oc, Grenache & SyrahLes Croisières, IGP d'Oc

In de regio van Béziers vindt men de beste grenache en syrah druiven om deze rosé wijn van te maken. Aroma's van kruisbes, kers, framboos en een vleugje kruiden.

Prijs vanaf €6,20

Château Carbonac, CorbièresCave de Landiras (Languedoc)

De wijngaarden van het kasteel worden omringd door cipressen, Aleppo dennen en kruiden uit de Garrigue. Een wijn met een mediterraan karakter. De neus wordt gekenmerkt door rijp zwart gekonfijt fruit met kruiden. In de mond vindt men intense tannines en een warm karakter terug.

Prijs vanaf €6,30

Chardonnay & Terret, IGP d'Oc, LarocheMas la Chevalière, Laroche

De terret druif zorgt voor een frisse lichte toets, terwijl chardonnay rondheid en typische smaken van linde en citrusvruchten geeft. Een gestructureerde, frisse, fruitige en delicate witte wijn.

Prijs vanaf €7,30