Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)
Bij Los Vascos is men er in de loop der tijd in geslaagd om de krachten van de omringende natuur te temperen en een uniek ecosysteem te creëren, waar mens en natuur harmonieus samenleven. Dit ecosysteem is het resultaat van een jarenlange observatie, de onfeilbare betrokkenheid van onze teams en een onbegrensde passie voor dit land.
Terwijl Los Vascos een voortrekkersrol speelt op gebied van technologie, blijft het huis zeer traditioneel. De wijngaard vertegenwoordigt nauwelijks een kwart van het domein. De rest bestaat uit olijfbomen, velden, weiden voor vee en paarden, maar ook bergen, wilde bossen en natuurlijke schuilplaatsen voor fauna en flora.
De chardonnay van Los Vascos is een frisse en delicate wijn met een mooi evenwicht. Hij is smakelijk, fris en aangenaam en zijn fruitige karakter is aanhoudend. In de neus krijgen we een explosieve aromatische expressie van meloen, banaan, grapefruit en exotisch fruit.
De sauvignon blanc van Los Vascos is levendig in de mond en wordt gekenmerkt door pure, intense fruitsmaken. Zeer expressieve neus (citrus, pompelmoes en exotisch fruit) die versterkt wordt door de typische buxusgeur van de sauvignondruif.
Deze oude druivensoort uit de Bordeaux die intussen zegeviert in de Chileense wijngaard, uit zich in de neus door aroma's van zwarte peper, laurierblad, hints van koffie, bittere chocolade, munt en muskaatnoot.
De wijngaarden van Chromas worden beschermd door het reliëf van Santa Lucia in de Conchalgua-vallei in Chili. Cromas is geïnspireerd door de oker- en sienna-kleuren van de natuur, de cépage, het terroir en de wijnbereiding door het Los Vascos-team. De uitzonderlijke fenolische rijpheid vraagt om een versoepeling van de tannines. Die wordt verkregen door 15 maanden lagering op vat.
Cromas is geïnspireerd op de intense kleuren van de sappen van de carmenère-druif. Dieppaars getint zoals indigo-inktvlekken die zich op de handen van arbeiders bevuilen.
Deze wijn doet ons denken aan de grote "grands crus" uit de Bordeaux. Ondanks zijn rijping gedurende 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten, laat hij een aangenaam aroma achter van rijp fruit zoals pruim, kers en framboos, aangevuld met houttoetsen en hints van zwarte peper, tabak, chocolade en cederhout. Een elegante, evenwichtige wijn met een grote persoonlijkheid.