Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)


Bij Los Vascos is men er in de loop der tijd in geslaagd om de krachten van de omringende natuur te temperen en een uniek ecosysteem te creëren, waar mens en natuur harmonieus samenleven. Dit ecosysteem is het resultaat van een jarenlange observatie, de onfeilbare betrokkenheid van onze teams en een onbegrensde passie voor dit land. Terwijl Los Vascos een voortrekkersrol speelt op gebied van technologie, blijft het huis zeer traditioneel. De wijngaard vertegenwoordigt nauwelijks een kwart van het domein. De rest bestaat uit olijfbomen, velden, weiden voor vee en paarden, maar ook bergen, wilde bossen en natuurlijke schuilplaatsen voor fauna en flora.

Los Vascos, Cabernet Sauvignon, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De verschillende jaargangen van de cabernet sauvignon van Los Vascos hebben als gemeenschappelijke kenmerken: de rijpheid van het fruit, de aromatische frisheid en de soepele en vlezige structuur. De kleur is helder robijnrood en de neus is mooi fruitig met aroma's van zwarte kersen, frambozen en pruimen, afgewerkt met een subtiele kruidigheid. Het is een zijdezachte, smakelijke wijn met een soepele tanninestructuur. Een grote klassieker.

-15%
Nu aan €9,35

Los Vascos, Chardonnay, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De chardonnay van Los Vascos is een frisse en delicate wijn met een mooi evenwicht. Hij is smakelijk, fris en aangenaam en zijn fruitige karakter is aanhoudend. In de neus krijgen we een explosieve aromatische expressie van meloen, banaan, grapefruit en exotisch fruit.

Prijs vanaf €11,00

Los Vascos, Sauvignon Blanc, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De sauvignon blanc van Los Vascos is levendig in de mond en wordt gekenmerkt door pure, intense fruitsmaken. Zeer expressieve neus (citrus, pompelmoes en exotisch fruit) die versterkt wordt door de typische buxusgeur van de sauvignondruif.

Prijs vanaf €11,00

Los Vascos, Carménère Reserve, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Deze oude druivensoort uit de Bordeaux die intussen zegeviert in de Chileense wijngaard, uit zich in de neus door aroma's van zwarte peper, laurierblad, hints van koffie, bittere chocolade, munt en muskaatnoot.

Prijs vanaf €16,90

Los Vascos Cromas, Cabernet-Sauvignon, Gran Reserva, Colchagua

De wijngaarden van Chromas worden beschermd door het reliëf van Santa Lucia in de Conchalgua-vallei in Chili. Cromas is geïnspireerd door de oker- en sienna-kleuren van de natuur, de cépage, het terroir en de wijnbereiding door het Los Vascos-team. De uitzonderlijke fenolische rijpheid vraagt om een versoepeling van de tannines. Die wordt verkregen door 15 maanden lagering op vat.

Prijs vanaf €16,90

Los Vascos Cromas, Carmenère Gran Reserva, Colchagua

Cromas is geïnspireerd op de intense kleuren van de sappen van de carmenère-druif. Dieppaars getint zoals indigo-inktvlekken die zich op de handen van arbeiders bevuilen.

Prijs vanaf €16,90

Le Dix de Los Vascos, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Deze wijn doet ons denken aan de grote "grands crus" uit de Bordeaux. Ondanks zijn rijping gedurende 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten, laat hij een aangenaam aroma achter van rijp fruit zoals pruim, kers en framboos, aangevuld met houttoetsen en hints van zwarte peper, tabak, chocolade en cederhout. Een elegante, evenwichtige wijn met een grote persoonlijkheid.

Prijs vanaf €43,85