Luxemburg
Het Luxemburgse wijnbouwgebied bestaat uit slechts 1300 hectare wijngaarden. Tussen Schengen en Wasserbillig spreiden ze zich over zo’n 40 km kronkelende heuvels langs de linkeroever van de Moezel. In de kantons Remich en Grevenmacher zijn de hellingen van de linkeroever oost en zuid-oost gericht. De belangrijkste druivensoort is rivaner (müller-thurgau), gevolgd door elbling, auxerrois, riesling, pinot blanc, chardonnay, pinot noir en gewurztraminer. Er wordt ook een mousserende wijn geproduceerd (Crémant de Luxemburg).
Uitsluitend samengesteld uit druiven van Luxemburgse wijngaarden.
De lichtgele kleur wordt versterkt door een vakkundige bruising. Een zeer fijne neus met florale toetsen. In de mond krijgen we mooie, ronde en fruitige smaken met een harmonieuze structuur.
Een charmante wijn die je op alle momenten van de dag kunt drinken. Een goed gecontroleerde mousse, een fijne florale neus, fruitig en rond in de mond en onderbouwd door een harmonieuze structuur.
Het was zijn ervaring als keldermeester in de Champagne die oenoloog Jean Bernard-Massard ertoe bracht om in 1921 een kelder te creëren aan de oevers van de Moezel. De kwaliteit van de bodems langs de rivier, hun ligging en het gematigde klimaat deden hem denken aan die van de heuvels in de Champagne.
Deze “rosé” completeert het assortiment Sélection (grands vins) van Bernard-Massard.
De cuvée "Ecusson" is de parel van Bernard-Massard. Uitsluitend gemaakt van pinot noir, die voor elegantie en finesse zorgt. Hij werd gedurende 2 jaar in de kelders van Grevenmacher gerijpt, alvorens zijn ontgisting.
De "Cuvée Écusson" is de parel van Bernard-Massard. Ze werd samengesteld uit de beste pinot blancs, pinot noirs en rieslings en er werd bovendien een grote hoeveelheid chardonnay aan de blend toegevoegd, die zorgt voor haar elegantie en finesse. Ze onderging een 2-jarige rijping in de kelders te Grevenmacher.
Deze cuvée, exclusief gemaakt door Bernard-Massard voor het Pleasures-label, bestaat uit chardonnay, pinot blanc, riesling en pinot noir, zorgvuldig geselecteerde cultivars die de wijn zijn karakteristieke body, smaak, kleur en elegantie geven. Gerijpt gedurende minstens 2 jaar in de kelders, heeft het een afwerking en verfijning gekregen.
Deze klassieke traditionele methode bestaat uit wijnen die uitsluitend met biologische druiven worden gevinifieerd. Deze basiswijn wordt vervolgens aangevuld met een "liqueur de tirage" op basis van wijn, suiker en biologische gist, met als doel de tweede fermentatie in de fles en de levendigheid op te roepen.
Na een lange rijpingsperiode wordt elke fles lichtjes rondgedraaid om zo het gistbezinksel in de hals te concentreren en te verwijderen. Tenslotte plaatsen we een champignonvormige kurk die wordt afgedicht en afgedekt.