Luxemburg


Het Luxemburgse wijnbouwgebied bestaat uit slechts 1300 hectare wijngaarden. Tussen Schengen en Wasserbillig spreiden ze zich over zo’n 40 km kronkelende heuvels langs de linkeroever van de Moezel. In de kantons Remich en Grevenmacher zijn de hellingen van de linkeroever oost en zuid-oost gericht. De belangrijkste druivensoort is rivaner (müller-thurgau), gevolgd door elbling, auxerrois, riesling, pinot blanc, chardonnay, pinot noir en gewurztraminer. Er wordt ook een mousserende wijn geproduceerd (Crémant de Luxemburg).

Bernard-Massard, Royal Pétillant, Brut

Deze parelende wijn is bijzonder fris en licht.

Prijs vanaf €6,00

Krieger Brut, Vin Mousseux

De lichtgele kleur wordt versterkt door een vakkundige bruising. Een zeer fijne neus met florale toetsen. In de mond krijgen we mooie, ronde en fruitige smaken met een harmonieuze structuur.

Prijs vanaf €8,95

Charles Leclaire Brut, Vin Mousseux

Een charmante wijn die je op alle momenten van de dag kunt drinken. Een goed gecontroleerde mousse, een fijne florale neus, fruitig en rond in de mond en onderbouwd door een harmonieuze structuur.

Prijs vanaf €9,45

Bernard-Massard "Artisan"

Deze cuvée, exclusief gemaakt door Bernard-Massard voor het Pleasures-label, bestaat uit chardonnay, pinot blanc, riesling en pinot noir, zorgvuldig geselecteerde cultivars die de wijn zijn karakteristieke body, smaak, kleur en elegantie geven. Gerijpt gedurende minstens 2 jaar in de kelders, heeft het een afwerking en verfijning gekregen.

Prijs vanaf €13,75

Bernard-Massard, "Organic"

Deze klassieke traditionele methode bestaat uit wijnen die uitsluitend met biologische druiven worden gevinifieerd. Deze basiswijn wordt vervolgens aangevuld met een "liqueur de tirage" op basis van wijn, suiker en biologische gist, met als doel de tweede fermentatie in de fles en de levendigheid op te roepen. Na een lange rijpingsperiode wordt elke fles lichtjes rondgedraaid om zo het gistbezinksel in de hals te concentreren en te verwijderen. Tenslotte plaatsen we een champignonvormige kurk die wordt afgedicht en afgedekt.

Prijs vanaf €13,99

Bernard-Massard, Cuvée de l'Écusson Rosé

De cuvée "Ecusson" is de parel van Bernard-Massard. Uitsluitend gemaakt van pinot noir, die voor elegantie en finesse zorgt. Hij werd gedurende 2 jaar in de kelders van Grevenmacher gerijpt, alvorens zijn ontgisting.

Prijs vanaf €14,35

Bernard-Massard, Cuvée de l'Écusson Brut

De "Cuvée Écusson" is de parel van Bernard-Massard. Ze werd samengesteld uit de beste pinot blancs, pinot noirs en rieslings en er werd bovendien een grote hoeveelheid chardonnay aan de blend toegevoegd, die zorgt voor haar elegantie en finesse. Ze onderging een 2-jarige rijping in de kelders te Grevenmacher.

Prijs vanaf €14,35

Riesling, Clos des Rochers, Grevenmacher Fels, Moselle Luxembourgeoise, Grand Premier Cru

Dit prachtige domein van 22 ha groot, is sinds de negentiende eeuw in het bezit van de familie Claesen. Riesling is zowel fris, mineraal als krachtig.

Prijs vanaf €17,40

Bernard-Massard ROSÉ NICE

Pinot noir en chardonnay dragen samen zorg voor deze half-droge rosé. Ontdek deze nieuwigheid van Bernard-Massard. De Rosé (N)ice is onze eerste bubbel om van te genieten over ijs. De aroma’s van gele appelen, frambozen en aardbeien maken er een levendige, leuke en fruitige cuvée van. Eén waar u gans het jaar van kan genieten, in het bijzonder tijdens de zonrijke periodes.

Prijs vanaf €18,85