Marche


De Marche bevindt zich in de Adriatische kuststreek. Deze regio biedt een grote verscheidenheid aan grootse wijnen. De meest bekende is ongetwijfeld Verdicchio dei Castelli di Jesi, gemaakt van verdicchio. Deze druif zorgt voor een levendige, frisse wijn, een beetje zoals de muscadet, die zeer goed past met alles wat uit de zee komt. Andere wijnen zoals de Rosso Piceno of de Rosso Conero, allebei rood, zijn gemaakt van de druivenrassen montepulciano en sangiovese. Ze zijn rijk en fruitig en goede jaargangen kunnen tot 10 jaar ouderen.

Bricco al Sole Bio, Sangiovese, IGT Marche

Mooie kwaliteit /prijs verhouding: “deze wijn is afkomstig van percelen gelegen op "zonnige heuveltoppen" vandaar de naam "Bricco al Sole". De mooie rijpheid van de druiven en de hoogte zorgen voor een elegante stijl.”

Prijs vanaf €8,05

Falerio Pecorino DOC, Fazi Battaglia

Deze wijn komt van de heuvels in de Marken waar de met de hand geoogste Pecorino-druif delicaat wordt geperst. Daarna volgt de vinificatie waarbij de most gedurende 4 maanden in contact blijft met de droesem om de wijn alle oorspronkelijke frisheid mee te geven. Bleke goud-gele kleur, een neus van groene appel, zilt met kruidige nuances. Fris en pittig met een frisse en minerale afdronk.

Prijs vanaf €9,15

Verdicchio dei Castelli dei Jesi D.O.C. Classico, "Titulus", Fazi Battaglia

Strogele kleur met een groene reflectie. Hij heeft een complex bouquet van perzik en appel en is zowel floraal als mineraal. Veel lengte en intensiteit in de mond met een vleugje bittere amandelen in de afdronk.

Prijs vanaf €9,15

Boira' Bio, Sangiovese Maturato in Barrique, Marche IGT, Cantine Volpi

Een rode wijn op basis van de bekende sangiovese druif uit de Marken aan de Adriatische kust. Een elegante, fruitige en goed gebalanceerde wijn, die 8 maanden houtlagering heeft ondergaan. Dankzij zijn soepele karakter past hij perfect bij pasta met saus, wit vlees en gevogelte.

Prijs vanaf €11,35