Deze châteauwijn komt uit het lager gelegen deel van Gevrey Chambertin, meer bepaald ten oosten van de departementale weg 974 Dijon-Beaune. De naam is samengesteld uit twee woorden: 'pres' voor weiden en 'sonnier' voor saunier (zouthandelaar in de middeleeuwen).
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bourgogne |
Substreek | De Kleine Bourgogne |
Domein | Philippe le Hardi |
Kleur | Rood |
Oorsprong | Dit kleine perceel van 1,22 ha werd aangeplant in 1978. Het ligt onderaan de Gevrey-Chambertin heuvel op kleigrond.De wijngaard bevat 10.000 wijnstokken per hectare. |
Druif | Pinot noir |
Vinificatie | De vinificatie wordt voorafgegaan door 5-7 dagen koude maceratie, gevolgd door een gisting van 2 weken met twee keer per dag een overpomping. Na het aftappen rijpt de jonge wijn 14 maanden in vaten, waarvan 15% nieuw. |
Degustatie | Aroma's van morellen kers, krisch met een hint van zwarte bes en kreupelhout. Vrij rond met een karakter dat alle kenmerken van pinot noir onthult. |
Houdbaarheid | 3-5 jaar |
Ideale serveertemperatuur | Kamertemperatuur |
Suggesties gerechten | Perfect bij een stuk rood vlees zoals een ribstuk
Op het kasteel wordt het het beste geserveerd met eenden brochette.
|