Dit prachtige kasteel dateert uit de XIVe eeuw en wordt omringd door 14 ha wijngaarden gelegen aan de voet van de berg Brouilly, in Cercié. De manager, Gregory Barbet, is eveneens eigenaar van Domaine Pirolette in Saint-Amour. De granietachtige en zanderige bodem leent zich uitstekend voor de gamay druif van de Beaujolais. Aangepaste groeitechnieken, handmatig oogsten en een vinificatie van 15 dagen resulteert in een neus van heerlijk lentefruit.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bourgogne |
Substreek | Beaujolais-Mâconnais |
Domein | Château de la Terrière (Sinds 1535) |
Kleur | Rood |
Druif | gamay |
Degustatie | De neus is zeer aromatisch met lentefruitaroma's van aardbei en framboos. Rond en delicaat in de mond, met een minerale afdronk. |
Houdbaarheid | 2-5 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 14-16 °C |
Suggesties gerechten | Deze brouilly kan geserveerd worden bij hamburgers, fijne vleeswaren, wit vlees en desserts op basis van rood fruit.
|