Een droge dosering (17,5 g/l rietsuiker) in combinatie met de rijpheid van een langzame kelderrijping geeft deze wijn de rondheid en zachtheid die nodig zijn voor een "nachtelijke" champagne.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Champagne |
Domein | Champagne Taittinger (sinds 1734) |
Kleur | Wit |
Druif | 40% chardonnay et 35% Pinot Noir & 25% Pinot Meunier |
Degustatie | De neus onthult heerlijke aroma's van gele perzik en gedroogde abrikoos. De aanzet in de mond is soepel en smeuïg, terwijl hij zeer fris blijft. Een rijpe, rijke en ronde wijn die zich laat gelden door zijn soepelheid en souplesse. |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Taittinger Nocturne is een champagne voor de late avond. Hij kan een dessert begeleiden zoals een foie gras met peperkoek, maar hij kan ook nachtbrakers, liefhebbers van champagne, naar het einde van de nacht leiden. |