Deze wijn komt van een klein landgoed langs de Gironde. Valeyrac is een prachtig dorp, volledig onbekend op het einde van de Médoc. In het noorden ligt de kleine Port de Goulée en in het zuiden de Tour de By. De wijnstokken zijn aangeplant op 7000 wijnstokken/ha. Na een handmatige oogst gaat de maceratie nog een kleine maand door in betonnen vaten, gevolgd door ontgisting. Na enkele maanden gaat de wijn in houten vaten voor 12 maanden.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bordeaux |
Substreek | Medoc & Haut-Medoc |
Domein | Château Bellegrave, Médoc Cru Bourgeois |
Kleur | Rood |
Druif | 60% merlot 35% cabernet-sauvignon & 5% petit verdot |
Degustatie | Een waar genoegen voor een redelijke prijs! Geuren die barsten van rood en zwart fruit. In de mond zijn de tannines strak, met toetsen van munt, zoethout en zwarte peper die een tapijt van rood en zwart fruit doorbreken. |
Houdbaarheid | 4-7 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 12-16 °C volgens veroudering |
Suggesties gerechten | Ideaal bij rood vlees in saus of gegrild (bijvoorbeeld boven de sintels van een wijngaardvuur), en rijpe kazen.
|