Dit is het familiehuis waar vader en zoon Bertrand meer dan vijftien jaar lang hun passie voor wijn deelden. Toen zijn vader overleed, nam Gérard het bedrijf over en realiseerde zich het ongelooflijke potentieel van de Languedoc crus, te beginnen met deze Cru, Corbières Boutenac. Hij is gemaakt van carignan, syrah en grenache, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn. Elke wijn wordt apart gevinifieerd en rijpt dan 10 tot 12 maanden in vaten.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Languedoc-Roussillon |
Domein | Domaine de Villemajou, Corbières Boutenac |
Kleur | Rood |
Druif | 40% carignan, 30% syrah & 30% grenache. |
Degustatie | Diep granaatkleurig, complexe neus van compote fruit en zoete specerijen. Vol en breed mondgevoel met fijne, elegante tannines. |
Houdbaarheid | 3-5 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Heel lekker bij lamscarré en mediterrane gerechten.
|