70% van de druiven wordt op perfecte rijpheid geoogst van de beste Merlot percelen. De rest blijft enkele weken aan de wijnstok hangen om overrijpheid te verkrijgen. Deze tweede oogst wordt apart gevinifieerd. De twee wijnen worden vervolgens gemixt voordat ze in vaten rijpen.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Veneto |
Domein | Paladin, Veneto |
Kleur | Rood |
Druif | merlot |
Degustatie | Diep robijnrood. Mooie aromatische intensiteit die doet denken aan rood fruit, zoals kersen en bosbessen, vergezeld van lichte kruidige tinten. Mooie structuur in de mond met lichte tannines, aanhoudende en harmonieuze afdronk. |
Houdbaarheid | jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Perfect voor een barbecue met rood vlees, osso bucco of wild onder vrienden. Probeer het ook eens met fijne vleeswaren en/of gerijpte kazen. |