Aantal | Prijs | Totaal |
---|
Het jaar 1650 markeert het apogeum van de maritieme wijnhandel geïnitieerd door de Grieken die reeds in de Oudheid de haven van Narbonne, beschermd door het eiland van het Clape-massief, tot Mekka van de wijnbouw maakten.
Kleur | Rood |
---|---|
Druif | 40% Syrah, 30% Carignan, 30% Mourvèdre |
Vinificatie | Het geheim: langzaam rijpen en laat oogsten, van eind september tot half oktober, om rijpe, gezonde en geconcentreerde druiven te verkrijgen. Dit bevordert ook de extractie van kleur en aroma's tijdens de fermentatie- en maceratiefase. |
Degustatie | Een rijke neus met aroma's van zwarte bessenjam, cacao en vanille. Geconcentreerd en krachtig in de mond met een zachte en fluwelen afdronk. |
Houdbaarheid | 4 tot 6 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Ideaal bij lamsvlees, gebraden gevogelte of romige kazen.
|
L'Héritage onthult hier de geschiedenis van het jaar 1650 met het hoogtepunt van de maritieme handel van de haven van Narbonne. Deze haven werd gecreëerd door de Grieken. De haven van Narbonne werd toen beschermd door het eiland La Clape. Nu is dit massief verbonden met het vasteland en staat het vooral bekend om zijn wijn. Dit rotsachtige land vol met wijnstokken, opgezweept door de wind onder een stralende zon produceert heerlijke wijnen van de appellation "La Clape".
Pic Saint-Loup is een dorp in de Languedoc, in de buurt van de Cévennes, bekend om zijn wijngaarden die omringd worden door kalkstenen kliffen. Door de zon, maar ook de wind, kunnen hier geconcentreerde ronde wijnen geproduceerd worden.
Het jaar 77 werd gekozen vanwege de ontdekking van materiaal voor de wijnproductie tijdens een opgraving van een Gallo-Romeinse villa, en de inwoners van Adissan zijn trots op dit bewijs van hun eeuwenoude geschiedenis. De andere bron van trots is de Clairette d'Adissan, die in 1948 de allereerste Languedoc appellation was. De wijn is lekker, aangenaam, typisch en vrij zeldzaam.
Het jaar 940 valt samen met het begin van de Occitaanse cultuur. De eerste Viognier-planten werden in de 3de eeuw door de Romeinen meegebracht uit Dalmatië. Tegenwoordig verspreidt dit druivenras zich omdat het goede kwaliteiten biedt met rijke aroma's die goed bestand zijn tegen oxidatie. Dit wordt bereikt door de druiven te sorteren, te koelen tot 8°C, de schil te macereren, te persen en koud te laten bezinken, gevolgd door een trage gisting die 15 tot 30 dagen duurt.
Over het domein:
Enkel in België | Zie FAQ
Waarde van uw bestelling | Prijs |
---|---|
€ 0 - € 99,99 | € 9,99 |
€ 100,00 - € 199,99 | € 4,99 |
€ 200,00+ | € 0 |
De wijn die je hebt geselecteerd, ligt in je mandje in de rechterbovenhoek. Je hoeft alleen het aantal dozen op te geven en het oogstjaar te controleren. Zodra je de besteltunnel met het afleveradres hebt ingevuld, kun je overgaan tot betaling.
Wij bieden verschillende betalingsmogelijkheden aan met credit- of bankkaart. Een betaalde bestelling wordt onmiddellijk opgenomen en verwerkt.
U kunt natuurlijk een leveringsadres kiezen dat verschillend is van het facturatieadres. Vult u uw btw-nummer in dan krijgt u automatisch een factuur toegestuurd.
De orderbevestiging met hierop de prijs van uw bestelling wordt via mail verstuurd samen met de algemene verkoopsvoorwaarden. Indien u uw btw-nummer ingevuld heb, ontvangt u uw factuur via mail. De prijs van uw bestelling wordt niet vermeld bij levering.
Postnl zorgt voor de levering. Indien u vóór 12 uur bestelt, worden de goederen twee dagen nadien geleverd. Indien u in de namiddag bestelt, komen ze pas de derde werkdag aan.
Indien u afwezig bent, kunt u de goederen afhalen in een afhaalpunt. U kunt altijd via de track & trace code nagaan wat de stand van uw levering is.
e-wines
Industrielaan 16-20
1740 Ternat (Belgium)
Tel: +32 2 583 57 51
BTW/TVA: BE-0405.299.454
Bio certificatie BE - Bio - 02
Bestellingen en leveringen enkel in België.
Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid.