De oorsprong van dit 40 ha grote landgoed gelegen in Cantenac, is een prachtig 18e-eeuws kartuizerklooster dat zeer typerend is voor zijn tijd. Zorgvuldig werk van de wijnstok tot de botteling, volgens de wensen van de eigenaar, Denis Lurton, garandeert de typiciteit van deze Margaux.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bordeaux |
Substreek | Medoc & Haut-Medoc |
Domein | Château Desmirail, derde grand cru classé, Margaux |
Kleur | Rood |
Druif | 65% cabernet-sauvignon & 35% merlot |
Degustatie | Charmante neus met tonen van gekonfijt fruit en geroosterd hout. In de mond is hij gebalanceerd en gestructureerd, met rijpe tannine en een zeer mooie lengte. |
Houdbaarheid | 10-15 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Lekker bij eendenborst, rood vlees of bij een risotto met eekhoorntjesbrood.
|