Dit landgoed is afkomstig van een van de 12 families die deel uitmaken van de coöperatie Vignerons d'Aghione. De wijngaarden liggen aan de oostkust in het midden van het eiland. Denis Gigault, de nieuwe directeur, wil een nieuwe wijnmakerij bouwen zodat elk coöperatief lid zijn eigen batches wijn kan produceren terwijl de uitrusting voor gezamenlijk gebruik wordt gebruikt.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Corsica |
Domein | Domaine Terra di Nostri, Vignerons d'Aghione |
Kleur | Wit |
Druif | Vermentinu |
Vinificatie | De druiven worden 's nachts geoogst om ze vers te houden. Vervolgens worden de druiven geperst en naar 28°C gebracht om de alcoholische gisting te starten. Zo worden de optimale aroma's geëxtraheerd. |
Degustatie | Pittig en fruitig met aroma's van pomelo, ananas en peer, goed in balans met een heerlijke frisheid. |
Houdbaarheid | jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Past goed bij zowat elke vis, waaronder tarbotfilet, maar hier op Corsica wordt het het best geserveerd met een omelet van munt en brocciu. |