Deze wijn komt van het wijnhuis Aghione, midden op het île de Beauté, ander naam voor Corsica. De wijnmakers zetten zich daar in voor duurzame productie, van de wijnstok tot de kelder en het glas. Deze rode wijn is gemaakt van niellucciu en syrah druiven, die de wijn zijn Corsicaanse karakter geeft.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Corsica |
Domein | Domaine Terra di Nostri, Vignerons d'Aghione |
Kleur | Rood |
Druif | 70% niellucciu & 30% syrah |
Vinificatie | De mechanische oogst wordt 's nachts uitgevoerd. Wanneer de druiven aankomen, worden ze ontsteeld, gekneusd en naar de vaten gepompt, waar ze ongeveer twintig dagen in roestvrijstalen vaten macereren. Dan volgt het ontpitten, het mengen van de sappen |
Degustatie | Intens granaatrood met een neus gekenmerkt door mirte, peper, pruimen en maquiskruiden. Volle tannines en een lange afdronk. |
Houdbaarheid | 1-3 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Op Corsica vind je bocconcini gemaakt van tijgerkalfsvlees (Corsicaans ras), Corsicaanse varkensham en bergkaas, maar breder, geschikt voor mediterrane gerechten.
|