Cigalus, Gérard Bertrand, BiodynamieDuurzame ontwikkeling wordt hier tot in het extreme toegepast. De 70 hectaren wijngaard worden volgens de biodynamische werkwijze gecultiveerd. Door dit respect voor de wijngronden komen de nobele druivensoorten optimaal tot hun recht: chardonnay, viognier en sauvignon voor de witte wijn, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, grenache, carignan, caladoc voor de rode. Gekenmerkt door een mediterraanse identiteit, met als resultaat uitzonderlijke wijnen met een uniek karakter. Zoals Gilles De Baudus, expert en fervent aanhanger van de biodynamie zo graag benadrukt, biedt het domein Cigalus verrassend frisse wijnen, haast «vibrerend», steeds ontwikkeld volgens de specifieke regels van deze cultiveringsmethode en dit al sinds 2002.
Cigalus Blanc, IGP d'Oc, Gérard Bertrand, Biodynamie

Cigalus Blanc, IGP d'Oc, Gérard Bertrand, Biodynamie Cigalus, Gérard Bertrand, Biodynamie

Deze wijngaard omringt het huis van Gérard Bertrand. Alles wordt hier biologisch-dynamisch verbouwd. Bij deze aanpak staat de energie van de bodem centraal. Het werk in de wijngaard en de kelder wordt geleid door een kalender die gebaseerd is op de maan en de zon.

Prijs vanaf € 36,15

Cigalus Rouge Bio, IGP d'Oc, Gérard Bertrand Cigalus, Gérard Bertrand, Biodynamie

De wijnstokken zijn in balans met de bodem en brengen hun terroir volledig tot uitdrukking in hun wijnen - dat proef je! De wijngaard wordt biologisch-dynamisch beheerd. Bij deze aanpak staan de energie en het leven van de bodem centraal. Hierdoor zijn de wijnstokken in staat om het beste fruit te produceren en de aanvallen waaraan ze worden blootgesteld te weerstaan zonder het gebruik van chemische behandelingen.

Prijs vanaf € 36,15