Enate, Viños Privilegiados del SomontanoENATE heeft een spectaculaire en prachtige oorsprong. De geschiedenis en de cultuur waarvan dit huis deel uitmaakt is universeel en overstijgt de diepste verlangens van de mens, vol respect voor de natuur om de prachtige producten te krijgen die deze te bieden heeft. ENATE streeft ernaar de beste wijnen met de beste vruchten te produceren, met inachtneming van vaardigheden die sinds generaties werden overgeleverd en door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën. De wijngaarden van ENATE liggen in Somontano, beschermt door de Pyreneeën. Een samengaan van verschillende invloeden, de blauwe en heldere mediterrane lucht die combineert met vochtige lucht van de Atlantische Oceaan. Wanneer deze twee krachten botsen, verspreidt de bergketen de wolken en verzacht de temperaturen. Dit resulteert in klimatologische omstandigheden die de druiven toelaten langzaam te rijpen. Dit geeft de wijnen van ENATE een hogere zuurgraad en hun geapprecieerde fijne en delicate nuances. ENATE -EnArte- kunst en wijn, harmonieus samen in dezelfde fles, in een gemeenschappelijk object van verlangen. Elk etiket van ENATE is een werk van hedendaagse kunst. De wijnen zullen u eveneens charmeren.
Enate "Tapas", Tempranillo, Somontano

Enate "Tapas", Tempranillo, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

Als hij fruitig en licht is, dan is dat te danken aan de blend die gekozen werd voor zijn soepelheid en vooral aan de houtvrije rijping. Het is een instapwijn gemaakt voor onmiddellijk genot en om tapas te begeleiden als achtergrondmuziek.

Prijs vanaf € 8,55

Enate Tinto, Cabernet-sauvignon & Merlot, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

Deze wijn heeft een kosmopolitisch karakter en is heel gemakkelijk te drinken. Het is de allereerste rode wijn van Enate. De "Tinto" wordt gemaakt van twee Bordeaux druivenrassen die zijn aangeplant in de prachtige Somontano regio ten zuiden van de Pyreneeën. De jonge wijn rijpt vervolgens gedurende zes maanden in Amerikaanse eiken vaten voor het ultieme genot.

Prijs vanaf € 10,35

Enate Rosado, Cabernet-sauvignon, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

"De ziel van een witte wijn, het lichaam van een rode". Een klassieker met intense kleur en smaak die lang in je herinnering zal blijven. Hij werd gecreëerd om de Champions League te winnen.

Prijs vanaf € 11,85

Enate Crianza, Tempranillo & Cabernet-sauvignon, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

Een blend van tempranillo met cabernet sauvignon om hem wat meer structuur te geven. Dit is de wijn met het meest uitgesproken Iberische karakter uit ons gamma.

Prijs vanaf € 12,35

Enate Chardonnay "234", Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

Deze Chardonnay komt van percelen 2, 3 en 4 in de Enate vallei, het gelijknamige dorp. Hij zal liefhebbers van elegante, fruitige, moderne witte wijnen aanspreken. Hij wordt gevinifieerd op lage temperatuur voor een optimaal behoud van de gistingsaroma's.

Prijs vanaf € 13,30

Enate Gewurztraminer, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

De gewürztraminer is een aromatische druif uit Centraal-Europa, past zich al zo'n dertig jaar perfect aan de Enate-wijngaard op een hoogte van 600 meter aan.

Prijs vanaf € 15,80

Enate Reserva, Cabernet-sauvignon, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

Een 100% cabernet sauvignon, waarvan de oogst volledig manueel gebeurt. Hij werd gedurende 1 jaar gefermenteerd en gelagerd op Franse eiken vaten. Eerlijk gezegd, dit is een wijn vol finesse die het verdient om ontdekt te worden.

Prijs vanaf € 19,25

Enate Syrah - Shiraz, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

De syrah-druif die we kennen vanuit de Rhônevallei, wordt intussen wereldwijd aangeplant, waaronder ook in wijngebieden in het noorden van Spanje.

Prijs vanaf € 21,40

Enate Chardonnay Fermentado en Barrica, Somontano Enate, Viños Privilegiados del Somontano

Deze wijn is een ware klassieker van de wijnkelder, waarin een prachtige balans wordt gevonden tussen fruitige tonen en houtachtige nuances. Het is een uitstekend voorbeeld van het vakmanschap dat wordt toegepast bij het werken met de droesem en het rijpen in houten vaten, en daarom is dit een onmisbare wijn die tot de top behoort van de beste Spaanse wijnen op de markt.

Prijs vanaf € 24,95