Ferraton Père & FilsFerraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in Tain-l’Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke Rhônevallei, binnen de appellaties crozes-hermitage, hermitage en saint joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père & Fils is er ook een van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd. Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde, uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.
Côtes du Rhône "Samorëns", Ferraton Père & Fils

Côtes du Rhône "Samorëns", Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Het is een assemblage van verschillende cuvées in de Ferraton huisstijl. De meerderheid Grenache biedt aroma's van rijp fruit, de Syrah voegt kruidige nuances en een toets van frisheid toe, en de Mourvèdre draagt bij aan de structuur en complexiteit van de wijn.

Prijs vanaf € 10,20

Crozes-Hermitage Rouge "Matinière" Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Een essentiële cuvée van de appellation, het vlaggenschip van Ferraton Père & Fils. Een soepele, heerlijke wijn die het fruit en de kruiden tot uiting laat komen. De wijnstokken van 100% Syrah staan in de gemeenten Mercurol en Beaumont-Monteux, ten oosten van Tain. De hele oogst wordt ontsteeld. Extractie door middel van onderdompeling en overheveling in de kelders van Ferraton in het centrum van Tain l'Hermitage. Een deel van de wijn rijpt vervolgens 12 maanden in vaten.

Prijs vanaf € 19,75

Crozes-Hermitage "Les Calendes" Biodynamisch, Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

De calendas, de dagen van de nieuwe maan, symboliseren het verlopen van de tijd. Deze natuuradem, onderbroken door de maancycli, biedt zich het hele jaar door aan de zintuigen van de wijnbouwer aan. Het is ook de uitdrukking van een groots terroir gekweekt zonder pesticiden in de appellatie Crozes-Hermitage.

Prijs vanaf € 21,40

Crozes-Hermitage Blanc "Matinière" Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Dit is een historische cuvée van Ferraton Père & Fils, een domein gekocht door Michel Chapoutier. De wijn is volledig gemaakt van marsanne, die bloemiger en minder oxidatief is dan roussanne. De wijnstokken komen uit Mercurol, het dorp naast Hermitage in de Drôme.

Prijs vanaf € 21,65

Saint-Joseph Blanc "La Source", Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Hij is gemaakt met 100% Marsanne van zure granietbodems in de voorgebergte van het Centraal Massief. Het uitzicht over de Rhône is magisch. De appellation produceert slechts 10% witte wijn. Het werk is handmatig en veeleisend vanwege de steile hellingen.

Prijs vanaf € 24,79

Saint-Joseph "La Source" Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Alle kennis van het huis Ferraton Père & Fils zit vervat in deze wijn.

Prijs vanaf € 25,95

Condrieu, "les Mandouls, Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Condrieu is het dorp waar het favoriete terroir van de viognier druif zich bevindt. De wijnstokken staan aangeplant op steile hellingen die zijn aangelegd in kleine, zeer smalle terrassen die worden ondersteund door lage muurtjes, dus al het werk wordt met de hand gedaan.

Prijs vanaf € 39,55

Côtes-Rôtie, "l'Églantine", Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Eén van de meest prestigieuze wijnen van de Rhône, geproduceerd van syrah en 18 maanden gerijpt in eiken vaten. De bodem is zo steil dat de wijnstokken ondersteund worden door lagers en omzoomd worden met lage muren.

Prijs vanaf € 60,75

Ermitage "Les Meal" Biodynamisch, Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

De grote wijn van Ferraton Père & Fils, unaniem geprezen door de vakpers. Gemaakt van Méal, een historisch terroir op de hellingen van Hermitage, op terrassen van opgerolde kiezels. Hij produceert grote gastronomische wijnen die krachtig, subtiel en fruitig zijn.

Prijs vanaf € 89,65