Graves Pessac-Leognan

Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Chateau Lamothe-Bouscaut, vesting daterend uit de XIIe eeuw, ligt in Cadaujac op 200 m van Chateau Bouscaut, is vandaag eigendom van Sophie Lurton. Vroeger stond het domein op de kaart van Belleym onder de naam Lamothe, waaraan in 1881 de naam Bouscaut werd toegevoegd. In de XIXe eeuw bereikt de reputatie van de wijnen van Lamothe een hoogtepunt. Het domein bestaat uit een doorlopend geheel van 12 ha. Daarvan is 9 ha beplant met voornamelijk cabernet sauvignon, een druivensoort die zich uitstekend thuis voelt op de zanderige bodem, vermengd met diepliggende kiezels.

Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru Classé

Het kasteel Carbonnieux is een van de oudste in de regio Bordeaux en werd door de Benedictijnen van de Abdij van Sainte-Croix in de 12de eeuw gesticht. In 1956 kwam het kasteel in bezit van Marc Perrin, dat in 1959 een "Cru Classé" werd, zowel in rood als wit. Vandaag de dag zetten Eric en Philibert, de kleinkinderen, het harde werk voort. Het domein Carbonnieux telt momenteel zo’n 170 hectare grond waarvan 92 ha wijngaarden met een gelijke verdeling tussen rode en witte variëteiten.

Château Haut Mayne, Vignobles Boyer

Catherine Boyer verwierf Château Haut-Mayne in Cérons ten zuiden van Bordeaux, omwille van zijn uitzonderlijke bodem bestaande uit grind en door de Garonne gepolijste stenen. Hun wijn «Réserve de Famille» is een samenstelling van verschillende cuvées die voldoen aan de specifieke eisen van de gastronomie.

Clos Floridène, Graves, Denis Dubourdieu

Clos Floridène is een wijngaard van 42 ha, in de appellatie graves, dicht bij Barsac. Zijn naam komt van de voornamen van de oprichters: Denis en Florence Dubourdieu. De grond wordt onderhouden door ploegen en handmatige arbeid, men gebruikt geen enkel verdelgingsmiddel. Bovendien stapt men steeds meer af van het gebruik van pesticiden. Denis Dubourdieu, in juli 2016 gestorven, was professor oenologie aan de faculteit van Bordeaux. Zijn kinderen zullen het domein overnemen.