Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)Bij Los Vascos is men er in de loop der tijd in geslaagd om de krachten van de omringende natuur te temperen en een uniek ecosysteem te creëren, waar mens en natuur harmonieus samenleven. Dit ecosysteem is het resultaat van een jarenlange observatie, de onfeilbare betrokkenheid van onze teams en een onbegrensde passie voor dit land. Terwijl Los Vascos een voortrekkersrol speelt op gebied van technologie, blijft het huis zeer traditioneel. De wijngaard vertegenwoordigt nauwelijks een kwart van het domein. De rest bestaat uit olijfbomen, velden, weiden voor vee en paarden, maar ook bergen, wilde bossen en natuurlijke schuilplaatsen voor fauna en flora.
Los Vascos, Cabernet Sauvignon, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Los Vascos, Cabernet Sauvignon, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De holistische benadering bij Los Vascos omarmt en beschermt iedereen - van de schapen met korte poten die onkruid trekken zonder de kostbare druiven te vreten, tot de vakmensen die messen slijpen om de wijnstokken te verzorgen. De wijngaarden vormen het hart van het domein en deze wijn wordt gerijpt op wijndroesem, zonder eikenhout, om de frisheid van het fruit te behouden.

Prijs vanaf € 12,90

Los Vascos, Chardonnay, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De chardonnay van Los Vascos is een frisse en delicate wijn met een mooi evenwicht. Hij is smakelijk, fris en aangenaam en zijn fruitige karakter is aanhoudend. In de neus krijgen we een explosieve aromatische expressie van meloen, banaan, grapefruit en exotisch fruit.

Prijs vanaf € 12,90

Los Vascos, Sauvignon Blanc, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

In het land van Los Vascos staat cultuur centraal bij de familie de Rothschild. Ze cultiveren niet alleen de wijngaarden, maar ook de droom om de uitgestrekte gebieden om te vormen tot een vruchtbaar ecosysteem dat de meest elegante Chileense wijnen voortbrengt. De Sauvignon Blanc komt uit de koelste delen van de Colchagua wijngaarden, waar de druiven de kwaliteit, frisheid en typiciteit van dit druivenras weerspiegelen. De wijn rijpt gedeeltelijk op droesem om de juiste balans tussen rondheid en frisheid te bereiken.

Prijs vanaf € 12,90

Chagual Cabernet Sauvignon, Los Vascos BIO Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De Chagual is een zeldzame lokale plant die maar één keer in zijn leven bloeit. De spectaculaire bloeiende stekel bereikt een hoogte van 2 meter en biedt plaats aan duizenden insecten en vlinders. Het is ook een teken van de holistische aanpak van Los Vascos, die van het hele landgoed een ecosysteem wil maken dat goed is voor de fauna, de flora en de mensen die er werken. De wijnstokken groeien in een mediterraan klimaat, 200 km ten zuidoosten van Santiago.

Prijs vanaf € 16,40

Los Vascos Cromas, Cabernet-Sauvignon, Gran Reserva, Colchagua Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De wijngaarden van Chromas worden beschermd door het reliëf van Santa Lucia in de Conchalgua-vallei in Chili. Cromas is geïnspireerd door de oker- en sienna-kleuren van de natuur, de cépage, het terroir en de wijnbereiding door het Los Vascos-team. De uitzonderlijke fenolische rijpheid vraagt om een versoepeling van de tannines. Die wordt verkregen door 15 maanden lagering op vat.

Prijs vanaf € 21,20

Los Vascos Cromas, Carmenère Gran Reserva, Colchagua Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Cromas is geïnspireerd op de intense kleuren van de sappen van de carmenère-druif. Dieppaars getint zoals indigo-inktvlekken die zich op de handen van arbeiders bevuilen.

Prijs vanaf € 21,20