Weingut WeixelbaumHet is een bijzonder familiedomein dat zich onderscheidt door zijn positieve filosofie en zeer dicht bij de natuur staat. Om het in geleerde woorden te zeggen; in de holistische leer worden verschijnselen als totaliteiten beschouwd. Kortom, bij Weixelbaum is men dol op het land en is men ervan overtuigd dat door zoveel mogelijk respect voor de natuur op te brengen, ze beloond worden met prachtige oogsten. Om een paar anekdotes te noemen: ze praten bijvoorbeeld met de wijnstokken in het dialect van de Kamp Vallei, ze raken de bladeren aan om hun behoeften beter te begrijpen, ze zetten bijenkorven en insectenhotels op, ze planten kamille, camelia, venkel, heliotroop en klaver om klein gedierte te voeden. Zij onderhouden de biodiversiteit van hun 90.000 wijnstokken verspreid over 22 hectare in dit kleine pastorale dorpje Strass, afgesneden door de rivier de Kamp.
Grüner Veltliner "Ried Stangl", Weingut Weixelbaum

Grüner Veltliner "Ried Stangl", Weingut Weixelbaum Weingut Weixelbaum

Dit domein ligt ten noorden van de Donau, op zo’n 50 km van Wenen, langs de Kamp. Deze grüner veltliner, afkomstig van het perceel "Ried Stangl", wordt op een zeer natuurlijke manier geteeld.

Prijs vanaf € 14,70

Zweigelt "Ried Eichberg", Weingut Weixelbaum Weingut Weixelbaum

Zweigelt is de meest aangeplante rode druif in Oostenrijk. Hij ontstond in de jaren 1920 door een kruising van blaufrankisch en St-Laurent. Heinz Weixelbaum cultiveert zijn wijnstokken op de zuidelijke hellingen van de Eichberg op een zeer natuurlijke manier, waardoor de kenmerken van de druif volledig tot uiting komen in de wijn.

Prijs vanaf € 16,79