Graves Pessac-Leognan


De streek van de Graves, ten zuiden van de stad Bordeaux ontleent haar naam aan haar bodem die bestaat uit kleine keitjes die men "graves" noemt. De streek brengt rode en opmerkelijke droge witte wijnen voort en is mede daarom de favoriete appellatie van de Bordelezen.
Net aan de rand van de stad, tussen de gemeenten Pessac en Léognan, werd er in 1987 een soort van onderverdeling van de Graves gecreëerd met als naam Pessac-Léognan, dit is waar de meest gereputeerde kastelen liggen.

Château Haut Mayne, Graves Blanc

Château Haut Mayne, Graves Blanc Château Haut Mayne, Vignobles Boyer

Michel Boyer verwierf Château Haut Mayne in Cérons ten zuiden van Bordeaux, omwille van zijn uitzonderlijke bodem bestaande uit grind en gepolijste stenen door de Garonne. Hun "Réserve" wijn, is een samenstelling van verschillende cuvées, die voldoen aan de specifieke eisen van de gastronomie.

Prijs vanaf € 13,95

Château Haut Mayne, Graves Rouge Château Haut Mayne, Vignobles Boyer

Michel Boyer verwierf Château Haut Mayne in Cérons ten zuiden van Bordeaux, omwille van zijn uitzonderlijke bodem bestaande uit grind en gepolijste stenen door de Garonne. Hun "Réserve" wijn, is een samenstelling van verschillende cuvées, die voldoen aan de specifieke eisen van de gastronomie.

Prijs vanaf € 13,95

Clos Floridène, Graves Rouge, Denis Dubourdieu Clos Floridène, Graves, Denis Dubourdieu

Clos Floridène werd in 1982 opgericht door Denis en Florence Dubourdieu, door opeenvolgende aankopen van percelen in de beste terroirs. Denis was rector van de faculteit in Bordeaux. De rode wijn van Floridène wordt gemaakt met een meerderheid van Cabernet Sauvignon (65%) gemengd met Merlot (35%).

Prijs vanaf € 20,30

Château Lamothe Bouscaut Blanc, Pessac-Léognan Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Dit prachtige kasteel uit de XVIIe eeuw is gelegen in Cadaujac. Trouw aan terroir en aan voortdurende verbetering onderheven. Hij is gemaakt uit een evenwichtige blend van sémillon en muscadelle.

Prijs vanaf € 24,10

Château Lamothe Bouscaut Rouge, Pessac-Léognan Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Dit kasteel in Cadaujac bestaat al sinds de middeleeuwen. Het werd gekocht door de familie Lurton, maar wordt gerund door Sophie Lurton. De wijn is voornamelijk gemaakt van merlot aangevuld met cabernet sauvignon.

Prijs vanaf € 24,10

Château Bouscaut Rouge, Pessac-Léognan Grand Cru Classé Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Een grand cru classé uit de Pessac-Léognan, samengesteld uit een klein gedeelte merlot, aangevuld met cabernet sauvignon en een beetje malbec. Sappige, vlezige wijn die zowel krachtig als harmonieus is, een sterk karakter bezit en nog aantrekkelijker wordt na tien jaar bewaring.

Prijs vanaf € 32,15

Château Carbonnieux Blanc, Cr Classé Pessac-Léognan Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru Classé

De 45 hectare sauvignon en semillon wijngaarden liggen op de hellingen van de gemeente Pessac, nabij Bordeaux. Na de handmatige oogst wordt de wijn geperst en koud bezonken. De wijn wordt vervolgens gefermenteerd en 10 maanden gerijpt in eiken vaten, waarvan 25% nieuw, waar regelmatig geroerd wordt.

Prijs vanaf € 41,30

Château Carbonnieux Rouge, Grand Cru Classé Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru Classé

Dit château is een van de oudste en grootste domeinen in de Bordeauxstreek, gelegen op de top van een prachtige heuvel met 100ha wijngaarden, waarvan de helft gereserveerd is voor rode wijnen. We waren onder de indruk van de kelder met 1000 vaten.

Prijs vanaf € 41,30