Languedoc-Roussillon


In het landschap van de Gard, Hérault en Aude, het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk, zijn de wijngaarden alomtegenwoordig. Niet zo lang geleden produceerde men in de Hérault plompe rode wijnen in de bekende met sterren versierde fles. Maar sedert een dertigtal jaren heeft deze streek een fameuze bocht genomen en heeft ze de uitdaging aangegaan om kwaliteitsproducten te maken. Nu produceren de wijnboeren en -bouwers van de Languedoc, wijnen die tot de meest interessante van de regio behoren, waarbij terroir en een uitzonderlijk klimaat centraal staan, ook wel ooit “Frans Californië” genoemd. Binnen de AOP hebben we de “basis-appellatie” Languedoc en tevens de appellaties Saint-Chinian, Corbières, Minervois, Faugères, Cabardès en Picpoul de Pinet.

Bepaalde appellaties zoals Minervois La Livinière, Corbières Boutenac, Grès de Montpellier, Pic Saint Loup, Saint Chinian-Roquebrun, Pézenas, Terrasses du Larzac, La Clape en de stille wijnen van Limoux zijn te beschouwen als crus.

De Languedoc wijnen worden erg gewaardeerd door liefhebbers die op zoek zijn naar karakterwijnen en die vaak willen breken met een bepaalde eentonigheid van de klassieke appellaties.
Maar de Languedoc produceert zowel landwijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals sauvignon, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, als van lokale variëteiten (grenache, syrah, marsanne).

In het departement Roussillon “Frans Catalonië”, in de Pyrénées Orientales, blijft de klassieke specialiteit het produceren van "natuurlijke zoete wijnen" waarbij de fermentatie gestopt wordt door het toevoegen van alcohol. Dit zijn de Banyuls, Maury, Rivesaltes en Muscat de Rivesaltes. In rood Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages en Cru Collioure, die zowel in wit, rood als rosé te verkrijgen zijn.

Terre Dieu Blanc, IGP Pays d'Oc, Sauvignon Blanc

Terre Dieu Blanc, IGP Pays d'Oc, Sauvignon Blanc Terre Dieu, IGP d'Oc

Deze 100% Sauvignon wordt voornamelijk geproduceerd aan de voet van de Minervois in het dorp Puicheric. Hij heeft een heerlijk frisse, evenwichtige expressie.

Prijs vanaf € 6,95

Terre Dieu Rosé, IGP Pays d'Oc, Grenache & Syrah Terre Dieu, IGP d'Oc

In de regio van Béziers vindt men de beste grenache en syrah druiven om deze rosé wijn van te maken.

Prijs vanaf € 6,95

Terre Dieu Rouge, IGP Pays d'Oc, Merlot, Syrah & Cabernet Terre Dieu, IGP d'Oc

De combinatie van merlot, syrah en cabernet, voornamelijk afkomstig van wijngaarden in Puicheric, ten oosten van Carcassonne, geeft deze wijn een diepe kleur en kracht.

Prijs vanaf € 6,95

Les Croisières Sauvignon Blanc, IGP Pays d'Oc Les Croisières, IGP d'Oc

Les Croisières neem je mee naar het hart van de magie van de Zuid-Franse wijnen. Je ontdekt een legendarisch terroir, via een gastronomische reis die charme, plezier, eenvoud en authenticiteit combineert.

Prijs vanaf € 6,95

Les Croisières Rouge, IGP Pays d'Oc, Merlot, Syrah & Cabernet Sauvignon Les Croisières, IGP d'Oc

De Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon wijnstokken komen van wijngaarden tussen Narbonne en Carcassonne, in het departement Aude in het dorpje Puicheric, ten oosten van Carcassonne.

Prijs vanaf € 6,95

Les Croisières Rosé, IGP Pays d'Oc, Grenache & Syrah Les Croisières, IGP d'Oc

In de regio van Béziers vindt men de beste grenache en syrah druiven om deze rosé wijn van te maken. Aroma's van kruisbes, kers, framboos en een vleugje kruiden.

Prijs vanaf € 6,95

Bourboulenc, IGP D'OC, Cellier des Demoiselles Le Cellier des Demoiselles

Dit kleine kelder in het hart van de Corbières werd in 1914 opgericht door jonge vrouwen die van hun mannen werden gescheiden door de oorlog. Vandaag de dag zijn de 8 families die deel uitmaken van de coöperatie toegewijd aan een HVE en biologische aanpak en hebben ze elk hun eigen cuvées. Deze cuvée komt bijvoorbeeld van de familie Marserou, waar de broers en zussen hard werken op het land in naam van het erfgoed, de schoonheid en de belofte van morgen.

-15,00 %
Nu aan € 6,50

Vieux Carignan, IGP d'Oc, Cellier des Demoiselles Le Cellier des Demoiselles

De Carignan is de favoriete druivensoort van de familie Marserou. Sinds het begin in 1917 brengen ze de druiven naar hun kleine coöperatie. De oude wijnstokken van meer dan 50 jaar groeien op droge gronden, geslagen door de wind. Ze cultiveren het met liefde en veel zorg, geërfd van hun grootvader.

-15,00 %
Nu aan € 6,50

Les Croisières "Le Gris", 100% Grenache Les Croisières, IGP d'Oc

Deze fantastische "grijze" wordt gemaakt met grenache van Ensérune, afkomstig van hellingen grenzend aan het canal du midi.

Prijs vanaf € 8,55