Marche


De Marche bevindt zich in de Adriatische kuststreek. Deze regio biedt een grote verscheidenheid aan grootse wijnen. De meest bekende is ongetwijfeld Verdicchio dei Castelli di Jesi, gemaakt van verdicchio. Deze druif zorgt voor een levendige, frisse wijn, een beetje zoals de muscadet, die zeer goed past met alles wat uit de zee komt. Andere wijnen zoals de Rosso Piceno of de Rosso Conero, allebei rood, zijn gemaakt van de druivenrassen montepulciano en sangiovese. Ze zijn rijk en fruitig en goede jaargangen kunnen tot 10 jaar ouderen.

Verdicchio dei Castelli dei Jesi D.O.C. Classico, "Titulus", Fazi Battaglia

Verdicchio dei Castelli dei Jesi D.O.C. Classico, "Titulus", Fazi Battaglia Fazi-Battaglia

Deze amforavormige fles is het icoon van Fazi Battaglia. De verdiccio druiven staan aangeplant op de heuvels in de regio Marche. Het landgoed van 300 hectare in het hart van de appellation wordt volledig met de hand geoogst.

Prijs vanaf € 9,95

Falerio Pecorino DOC, Fazi Battaglia Fazi-Battaglia

Deze wijn komt van de heuvels in de Marken waar de met de hand geoogste Pecorino-druif delicaat wordt geperst. Daarna volgt de vinificatie waarbij de most gedurende 4 maanden in contact blijft met de droesem om de wijn alle oorspronkelijke frisheid mee te geven.

Prijs vanaf € 9,95

Boira' Bio, Sangiovese Maturato in Barrique, Marche IGT, Cantine Volpi Cantine Volpi, Marche

Een rode wijn gemaakt van de beroemde sangiovese druif die aangeplant staat in de regio Marche aan de Adriatische kust. Boirà betekent grot in het Italiaans, omdat de regio vol zit met prachtige grotten.

Prijs vanaf € 11,25