Vallée du Rhône

Chardonnay "les Gravettes" IGP d'Ardèche

Chardonnay "les Gravettes" IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Het grind dat bestaat uit witte stenen die de bodem op de klei- en kalksteenplateaus van de Ardèche ontsluiten, geven de chardonnaydruif een uitzonderlijk terroir.

Prijs vanaf € 9,60

Pinot Noir, Buis d'Aps, IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Buis d'Aps, een plaats in de gemeente Alba la Romaine, heeft een terroir van klei en kalk, op hellingen waar pinot noir perfect gedijt.

Prijs vanaf € 9,60

Syrah "Basalte du Coiron", IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Deze cuvée komt uit het zuidoosten van de Ardèche, op het dorp Alba la Romaine op basaltbodem die tegen het Coiron-massief leunt.

Prijs vanaf € 9,60

Sauvignon "Sarrasine", IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Sarrasine is een veldnaam van een koele vallei op de gemeente Berrias-et-Casteljau. Alleen de eerste gisting wordt nagestreefd met strikte temperatuurcontrole en rijping op de gisten gedurende enkele maanden om de textuur en aroma's van de druivensoort te extraheren. Dit is het resultaat van 5 jaar studie met het team van Dubourdieu, overgenomen door Valérie Lavigne.

Prijs vanaf € 9,60

Côtes du Rhône "Samorëns", Ferraton Père & Fils Ferraton Père & Fils

Het is een assemblage van verschillende cuvées in de Ferraton huisstijl. De meerderheid Grenache biedt aroma's van rijp fruit, de Syrah voegt kruidige nuances en een toets van frisheid toe, en de Mourvèdre draagt bij aan de structuur en complexiteit van de wijn.

Prijs vanaf € 10,20

Côtes du Rhône "Caprices d'Antoine Ogier" Ogier, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Les Caprices d'Antoine is een eerbetoon aan het gepassioneerde, onverzettelijke karakter van Antoine Ogier, die nog steeds zijn stempel drukt op de filosofie van het huis. Deze krachtige wijn vol persoonlijkheid is de vrucht van de rijke terroirs van de Rhônevallei en het harde werk van de wijnmakers. Hij komt van een selectie percelen in St Marcel d'Ardèche, de heuvels van Avignon en Roquemaure.

Prijs vanaf € 10,30

Côtes du Rhône Blanc "Caprices d'Antoine Ogier" Ogier, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Le Caprices d'Antoine" is een eerbetoon aan het gepassioneerde karakter van de oprichter van Antoine Ogier, die vandaag nog steeds de geest van het huis bepaalt. Het is een plezier om een andere wijn te ontdekken, gemaakt van minder gebruikelijke druivensoorten zoals Grenache Blanc, Clairette en Bourboulenc. De aroma's van al deze druivensoorten worden geëxtraheerd en bewaard door maceratie op de schil en vinificatie bij lage temperatuur.

Prijs vanaf € 10,30

Viognier "Grès du Trias" IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

In de Ardèche heeft viognier een uniek expressieveld gevonden.

Prijs vanaf € 10,50

Le souffle du Géant Blanc, AOP Ventoux Le souffle du Géant

Souffle du Géant of andere naam Géant de Provence verwijst naar de thermische wind die vanaf de toppen van de Mont Ventoux neerdaalt om de wijnstokken af te koelen zodat de wijn de mooie zuurgraad behoudt die altijd gewenst is in een witte wijn.

Prijs vanaf € 10,95