Alle wijnen
Gabor Harsányi stamt af van een oude wijnbouwfamilie. Vandaag de dag zijn zijn benadering van het leven en zijn toewijding aan het werken in harmonie met de natuur onmiskenbaar. Zijn legendarische percelen liggen op de Megyer heuvel, waar al sinds de middeleeuwen Furmint en Hárslevelu worden geteeld. In 2020 werd de hele wijngaard omgeschakeld naar biologische landbouw en de huidige focus ligt op duurzame oplossingen en het biologische wijnmaakproces. Innovatieve oenologische technologieën maken het nu mogelijk om de terroir- en druivenkenmerken van de wijnen vast te leggen. Harsányi creëert wijnen met een jeugdige stijl, zoals de droge Tokaj Eye of Hizelgo, wat 'vleiend' betekent in het Hongaars.
Maak kennis met de wijnen uit dit kasteel:
Deze biologische wijngaard wordt door een familie beheerd en ligt ten oosten van Tokaj, in Sárospatak. Het ontwerp van het etiket is een knipoog naar de topografie van de wijngaard. De wijngaard bestaat uit heuvels die een vallei vormen naar het zuiden, met de rivier Bodrog op de achtergrond.
Gabor Harsányi, een afstammeling van een oude wijnmakersfamilie, heeft een wijn gecreëerd met een jongere stijl, minder suiker, beter verteerbaar, met behoud van het unieke karakter van Tokaj-wijnen. Hij is gemaakt van laat geoogste biologische furmintdruiven. Hizelgo betekent “vleier” in het Hongaars. De gisting en rijping vinden plaats in roestvrijstalen vaten zonder toevoeging van hout.