HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Spanje


Dit land vormt met zijn 1.2 miljoen hectare de grootste wijngaard ter wereld maar eindigt als wijnproducent toch slechts 3de op wereldschaal. De vaak lagere opbrengsten en een grote productie aan tafelwijn verklaren deze schijnbare paradox. De Cava (een schuimwijn gemaakt volgens de traditionale methode), de Jerez (ook Sherry of Xerez genoemd) en de Rioja (voornamelijk afkomstig van de populairste druif van dit land, tempranillo) zijn zonder twijfel de meest gekende Spaanse wijnen in het buitenland.
Maar Spanje brengt ook andere wijnen op de markt die heel interessant zijn en die meer en meer bekendheid verwerven in België. Dit is het geval bijvoorbeeld voor wijnen van de D.O.’s (voor "denominacion de origen") Somantano, Rueda, Toro en Ribera del Duero.

Sol del Mediterráneo, Moscatel de ValenciaSol del Mediterráneo, Valenciana

Zeer aromatische wijn met florale toetsen van jasmijn en oranjebloesem. Deze Muscat d'Alexandrie kenmerkt zich eveneens door zijn fruitige karakter van druivenmost.

Prijs vanaf €4,95

Paniza Blanco, Viura, DO CariñenaBodegas Paniza, DO Cariñena

De viura is de lokale naam van de druivensoort macabeu. In Paniza, dorpje gelegen tussen Madrid en Barcelona, cultiveert men al meer dan 2000 jaar wijngaarden. De kelder heeft alle moderniteit om deze frisse, jonge wijn te maken, gekenmerkt door een zeer aangename neus van appel, tropisch fruit en citrusvruchten.

Prijs vanaf €5,05

Paniza Rosado, Granacha, DO CariñenaBodegas Paniza, DO Cariñena

Een ware rosé, mooi van kleur, afkomstig van Paniza, naam van het kleine dorp in de regio Cariñena ten noordoosten van Madrid. Een zeer plezierige rosé met aroma's van wilde bessen, en subtiele nuances van bloemen. Fris en sappig, met een goede structuur.

Prijs vanaf €5,05

Paniza Tinto, Granache-Tempranillo, DO CariñenaBodegas Paniza, DO Cariñena

Paniza is een klein dorp dat 280 zielen telt en waar wijn wordt gemaakt sinds het Romeinse tijdperk. Alle dorpelingen werken er in de wijnbouw. De wijn, gemaakt van 60% tempranillo en 40% grenache, biedt een intense neus van rijpe bosvruchten en rode kersen. Smaakvol en al goed op dronk met een goede persistentie van fruit. Vlezig, goed gestructureerd en toch vol souplesse.

Prijs vanaf €5,05

Yuntero Tinto, Tempranillo, DO La Mancha, BioBodegas Yuntero

De wijngaarden van Bodegas Yuntero liggen langs de rivier de Guadiana. Een pionier in La Mancha, sinds 1992 worden hier biologische wijnen geproduceerd waarvan de kwaliteit steeds beter is geworden. Mundo de Yuntero tinto is een goed gemaakte blend van tempranillo, merlot en syrah.

Prijs vanaf €5,70

Pink Elephant, La ManchaPink Elephant - España

Deze grenache uit de regio Valdepeñas zorgt voor veel aroma's van rood fruit zoals aardbei en kers. Het is een wijn met een mooie mineraliteit, fraîcheur en met een fruitige afdronk waardoor hij ideaal te combineren is met kruidige gerechten.

Prijs vanaf €6,75

Enaria, Verdejo, DO RuedaEnaria, Bodegas Monte Blanco, Rueda

Lichte, frivole Rueda afkomstig van de appellatie Castilla-León. Neus van tropisch fruit, ananas en grapefruit met veel frisheid in de mond.

Prijs vanaf €7,25

Tio Toto, DO Sherry FinoTio Toto, Sherry Fino

Dit Andalusische product wordt gemaakt van de palomino druif. De jonge wijn wordt 4 jaar in vaten van 600 liter gerijpt die niet volledig gevuld worden zodat de wijn, door contact met lucht, verandert in sherry. Het is een droge en karakteristieke "Fino" met gerookte toetsen, amandelen en de typische aroma's van sherry. Hij is fris en evenwichtig en heeft een lange afdronk.

Prijs vanaf €7,45

Rioja Blanco, Real AgradoViñedos de Alfaro, Rioja

Van pure viura gemaakt. Het druivenras wordt aangeplant op een hoogte van 600 meter om de wijn frisheid te geven. De oogst gebeurt handmatig.

Prijs vanaf €7,45