De know-how van het huis Bertani zit vervat in deze wijn. De autochtone trossen (80% corvina en 20% rondinella) die worden gedroogd op rekken op zolders tot het starten van de vinificatie in januari. De wijn wordt vervolgens 30 maanden in vaten gerijpt.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Veneto |
Domein | Cantine Bertani (Since 1854) |
Kleur | Rood |
Druif | 80% corvina veronese & 20% rondinella |
Degustatie | Intens paarse kleur met een geur van bosvruchten (braam, zwarte bes, kers) en met een ondertoon van kruiden en gedroogde vruchten (noten). De zachte tannines en lange afdronk accentueren zijn diepte. |
Houdbaarheid | 4-12 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 14-16 °C |
Suggesties gerechten | Hij behoeft krachtige, volle gerechten met rijke sauzen, of u drinkt hem op het einde van de maaltijd, voor het dessert.
|