Deze mythische Bertani wijn voldoet niet aan de reglementering van de appellatie maar sinds zijn lancering in 1857, wordt hij op zeer veel exclusieve plaatsen geserveerd omwille van zijn unieke stijl en elegantie. 20% van de druiven zijn niet autochtoon en krijgen een veroudering op kastanje- en kersenhout, wat uiteindelijk het verschil maakt.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Veneto |
Domein | Cantine Bertani (Since 1854) |
Kleur | Rood |
Druif | 80% corvina, 10% sangiovese grosso, 5% syrah & 5% cabernet sauvignon |
Degustatie | Neus van een grootse wijn met een rijkdom aan rijp fruit, een vleugje kruiden (thee, peper) en geroosterde toetsen (koffie, cacao). In de mond is hij fluweelzacht. |
Houdbaarheid | 3-10 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 14-16 °C |
Suggesties gerechten | Deze wijn komt volledig tot zijn recht bij rijke en stevige gerechten.
|