Deze wijn vat de harmonie tussen de tijd, de natuur en de mens mooi samen. De typische druivensoorten worden voor 70% op klassieke wijze gevinifieerd en in januari samengevoegd met de resterende 30% van de druiven die op bamboe rekken op zolders worden ingedroogd. Na deze tweede gisting, veroudert de wijn gedurende 6 jaar in vaten van kastanje- en kersenhout voordat hij gebotteld wordt.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Veneto |
Domein | Cantine Bertani (Since 1854) |
Kleur | Rood |
Druif | 80% corvina veronese & 20% rondinella |
Degustatie | Intens granaatrood, met in de neus kersen en pruimen, gevolgd door een palet van kruiden en gedroogde vruchten. Deze parel heeft een groot verouderingspotentieel. |
Houdbaarheid | 8-20 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 14-16 °C |
Suggesties gerechten | U zou hem kunnen serveren bij de meest smakelijke gerechten maar de producent raadt aan om hem bij voorkeur na de maaltijd te drinken.
|