De garganega wijngaarden van de glooiende heuvels van de Soave, worden in pergola-stijl opgesteld op zo'n 2 meter boven de grond. 40% van de druiven worden op tijd geplukt en op traditionele wijze gefermenteerd en de resterende 60% (veel rijker) wordt eind oktober geoogst. De assemblage van de twee stijlen geeft deze Soave.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Veneto |
Domein | Cantine Bertani (Since 1854) |
Kleur | Wit |
Druif | 100% garganega |
Degustatie | Het is droge wijn met een intense fruitigheid die gekenmerkt wordt door aroma's van rode bes, vlierbes, perzik, abrikoos en een vleugje mineraliteit, die hem de "koning" van de Soave maken. |
Houdbaarheid | 3-5 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 10-12 °C |
Suggesties gerechten | Deze wijn heeft een grote persoonlijkheid en complexiteit. Hij smaakt lekker bij wit vlees, maar vooral bij uitgesproken visgerechten zoals een ovenschotel.
|