"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bourgogne |
Substreek | Beaujolais-Mâconnais |
Domein | Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821) |
Kleur | Rood |
Druif | gamay |
Degustatie | Les Pierres Dorées is heftiger dan een Beaujolais en heeft intense aroma's van bramen en zwarte bessen. In de mond is de textuur fijn en rond, fris en intens. Deze wijn is een echt succes! |
Houdbaarheid | Jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 14-16 °C |
Suggesties gerechten | Jong en iets gekoeld, begeleidt hij perfect alle zomerse gerechten, charcuterie en in het bijzonder de traditionele lyonese keuken.
|