De 3 percelen van in totaal 1,5 hectare liggen allemaal in Villers la Faye, een klein dorpje iets buiten de as Nuits-Saint-Georges - Beaune. De leeftijd van de wijnstokken en de maceratie van bijna een maand zorgen voor een goede concentratie van intens zwart fruit en bramenaroma's, vandaar de naam van de cuvée.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bourgogne |
Substreek | De Kleine Bourgogne |
Domein | Domaine Bonnardot |
Kleur | Rood |
Oorsprong | Vignes Hautes et larges, densité 3300 pieds/ha, En conversion en agriculture biologique. Vendanges Manuelles. |
Druif | 100% pinot noir |
Vinificatie | Koude maceratie. Inheemse gisten. L'âge Mûre' is het resultaat van een maceratie van 30 dagen in kuipen. alcoholische & malolactische gisting in kuipen gevolgd door een rijping van 12 maanden in eiken vaten. |
Degustatie | Veel extractie: geconcentreerd, jamachtig zwart fruit en goede substantie. De neus is expressief, met geuren van bloemen, bramenjam en peperige specerijen. Aangenaam in de mond, de tannines zijn soepel en van goede kwaliteit. |
Houdbaarheid | 5-7 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Sur un gigot d'agneau, une pintade ou sur un terre-mer coquille Saint jacques/lardons fumé et choux verts. |