Deze grote gastronomische champagne werd gemaakt van "grand cru" percelen, waarvan 50% chardonnay, afkomstig van de Côte des Blancs, en 50% pinot noir van de Montagne de Reims. Hij wordt enkel gemaakt bij uitzonderlijke oogst van superieure kwaliteit.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Champagne |
Domein | Champagne Taittinger (sinds 1734) |
Kleur | Wit |
Druif | 50% chardonnay & 50% pinot noir |
Degustatie | De neus wordt verleid door een zeste van mandarijn en bloemige aroma's zoals lindebloesem. De aanval is fris, gedomineerd door citrusvruchten. Dit wordt gevolgd door een zekere rondheid en smaken van peren en rozijnen. |
Houdbaarheid | Matuur geleverd, mag nog 3-5 jaar verouderen |
Ideale serveertemperatuur | 6-8 °C |
Suggesties gerechten | Geweldig als aperitief, maar ook heerlijk bij witte vis in een romige saus. |