Pierre Richard vertelt ons graag dat zijn passie voor de wijn zijn oorsprong kent vanuit het dorre landschap van de Corbières. Met de neus in dit geurende land, met de neus tussen druiventrossen gevuld met zon, met de neus in fusten met intense houtgeuren en tenslotte als beloning, een wijnglas gevuld met dit alles : de terroir, de wind en de zon. Wijnbouwer, wat een mooi beroep!
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Languedoc-Roussillon |
Domein | Château Bel Evêque, Corbières, Pierre Richard |
Kleur | Rood |
Druif | 40% mourvèdre - 30% syrah - 20% grenache - 10% carignan |
Degustatie | Intense, rijke neus met tonen van zwarte bessen en warm brood gecombineerd met toetsen van garrigue. Rond en zacht in de mond, gestructureerd door fijne tannines. Mooie, lang aanhoudende smaken. |
Houdbaarheid | Volgens Pierre Richard: 10-15 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Haal de barbecue maar boven.
|