Gemaakt van grenache noir, afkomstig van de rotsachtige, drainerende plateaus van de Aygues-vallei. Het fruitige karakter wordt verkregen in de wijngaard zonder verwijdering van bladeren of groen oogsten en in de kelder wordt de soepelheid bevordert door het niet pletten van de druiven en een maceratie van 30-35 dagen.
Antoine Ogier, oprichter van dit wijnhuis, verkoos rijpe druiven en integrale druiventrossen voor vinificatie en veroudering op eiken vaten. De wijn is vol, geconcentreerd en zijdezacht met aroma's van zwart en rood compote fruit.
Al onze wijnen hebben een ziel, maar het is zonder twijfel deze wijn die de diepste geheimen van de Châteauneuf-du-Pâpe terroirs onthult. Ogier levert met recht zijn frisse, gulle en krachtige interpretatie van de typerende grenache-druif.
De appellatie strekt zich uit over de gemeenten Rasteau, Sablet en Cairanne, waar de meeste naar het zuiden gerichte grenache-druiven door de Combes tegen de Mistral worden beschermd. Een van de beste terroirs in de Rhône voor grenache noir.
Slechts 5% van het terroir van Châteauneuf produceert witte wijn. 2 percelen “Eclats Calcaires" (met kalksteen) staan aan de basis van deze wijn waarvan de zeldzaamheid alleen wordt geëvenaard door finesse.
Enkel in België | Zie FAQ
OK