Gemaakt van grenache noir, afkomstig van de rotsachtige, drainerende plateaus van de Aygues-vallei. Het fruitige karakter wordt verkregen in de wijngaard zonder verwijdering van bladeren of groen oogsten en in de kelder wordt de soepelheid bevordert door het niet pletten van de druiven en een maceratie van 30-35 dagen.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Vallée du Rhône |
Domein | Ogier, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859) |
Kleur | Rood |
Druif | 70% Grenache, 25% syrah, 5% mourvèdre & cinsault |
Degustatie | Het is een wijn voor aan tafel: rijk en krachtig maar toch toegankelijk, met een uitzonderlijke zuiverheid van rijp zwart fruit en een afdronk met soepele en versmolten tannine. |
Houdbaarheid | 3-5 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Rood vlees, gebraden, gekookt of in saus.
|