De Gewurztraminer uit de Caves de l'Enfer komt van kalkbodems omgeven door mergel. Het is vernoemd naar de voormalige herberg van de familie Kuehn. De enorme gewelfde kelders, 7 meter diep, herbergen een reeks houten vaten gevuld met wijn.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Elzas |
Domein | Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675) |
Kleur | Wit |
Druif | 100% gewurztraminer |
Vinificatie | Hij wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven. Onder leiding van oenoloog Francis Klee worden de druiven zorgvuldig met de hand geoogst om hun kwaliteit te garanderen. Na een zachte persing ondergaat de most een gisting in roestvrijstalen vaten met temperatuurcontrole, waardoor de typische Gewurztraminer-aroma's van lychee, roos en kruiden behouden blijven. De wijn rijpt vervolgens op fijne droesem in diepe kelders, wat de structuur en complexiteit verrijkt. |
Degustatie | Een intense, gouden kleur die zijn rijkdom verraadt. De neus weerspiegelt het typische karakter van dit druivenras, met zachte toetsen van kruiden, rozenblaadjes en exotisch fruit zoals lychee. Hij heeft een gulle afdronk. |
Houdbaarheid | 1-3 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Het gaat goed samen met pittige, exotische of zoetzure gerechten: garnalen geflambeerd met curry, kip tikka masala of sterke kazen zoals Munster, Maroilles Pont l'Evêque of foie gras.
|