Mercurey Rouge, les Caudroyes , Domaine Mia, Bio

Domaine Mia, sinds lange tijd biologisch, streeft naar biodynamiek. Het onderscheidt zich door de gezondheid van zijn wijnstokken en door het werk dat met paard en hand wordt gedaan. Les Caudroyes (hazelnootbomen in het Bourgondisch) is de naam van hun perceel met een noordelijke ligging, beschermd tegen overmatig zon. Een goede bodem en een wijngaard in harmonie met de natuur komen de druiven ten goede. De zorg die tijdens het hele vinificatieproces wordt besteed, beperkt het gebruik van sulfieten, waardoor de expressie van deze bourgogne op zijn best tot uiting komt. De wijn rijpt 13 maanden in eiken vaten, waarvan 20% nieuw.

Bekijk wijnfiche

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek De Kleine Bourgogne
Domein Domaine MIA, voormalig la Marche, Mercurey
Kleur Rood
Druif100% pinot noir
DegustatieDeze Caudroyes heeft een heldere paarsige kleur, met een intense en duidelijke geur van rood fruit en een lichte hint van kruiden. De gecoate tannines geven een vlezige en gulle indruk in de mond.
Houdbaarheid5-15 jaar
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenPerfect bij vlees in saus zoals boeuf bourguignon of aardse smaken zoals paddenstoelen. Bij kaas zou een Brillat-savarin perfect passen, of een crumble van rood fruit zoals Mia voorstelt.

Assortiment

Jaar Verpakking Prijs per fles Eenheidsprijs Aantal  
2020 75cl 6 x 75cldoos €31,85 €191,10 *
BIO
75cl 3 x 75clVerzenddoos “neutraal” voor 3 x 75 cl. €98,92 *
BIO
* Inclusief BTW, exclusief transportkosten