Het wijnhuis ligt in Cheste, 20 km ten westen van Valence. Muscat d'Alexandrie wordt hier al sinds mensenheugenis verbouwd. De coöperanten brengen de geselecteerde trossen gezonde, rijpe druiven van de perceelselectie. Ze ondergaan dan een koude maceratie om de aroma's uit de druivenschillen te halen. Dit wordt gevolgd door gisting op lage temperatuur en zelfs een kleine mutage met wijnalcohol om de gisting te stoppen en het jeugdige karakter te behouden dat zo gewaardeerd wordt.
Om aan de drempel van 8,5% vol. alcohol vol te blijven en om te geieten van een aantrekkelijk accijnstarief, is deze drank onderworpen aan de toevoeging van water en mag dit product dan ook niet de vermelding van schuimwijn dragen. Hij is licht met delicate tonen van peer en muscat. Het is een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De viura is de lokale naam van de druivensoort macabeu. In Paniza, dorpje gelegen tussen Madrid en Barcelona, cultiveert men al meer dan 2000 jaar wijngaarden. De kelder heeft alle moderniteit om deze frisse, jonge wijn te maken, gekenmerkt door een zeer aangename neus van appel, tropisch fruit en citrusvruchten.
Een ware rosé, mooi van kleur, afkomstig van Paniza, naam van het kleine dorp in de regio Cariñena ten noordoosten van Madrid.
Paniza is een klein dorp dat 280 zielen telt en waar wijn wordt gemaakt sinds het Romeinse tijdperk. Alle dorpelingen werken er in de wijnbouw. De wijn wordt gemaakt van 60% tempranillo en 40% grenache.
Een modern vinificatieproces maakt het nu mogelijk om uitstekende rosé's te produceren uit de armagnac regio in de Gers, waar de wijnstokken op een duurzame manier worden geteeld.
De wijnboeren zetten zich in voor een nauwkeurig beheer van de wijngaard, met respect voor het milieu en de eeuwenoude tradities eigen aan het prachtige Gascogne.
De wijngaarden liggen hoog in de regio's Baixo, Corgo en Cima Corgo in de Douro, waar verschillende variëteiten zoals malvasia fina, gouveia, rabigato … persoonlijkheid brengen.
TAVEDO is een samentrekking en een eerbetoon aan de twee zijrivieren van de Douro: Távora en Tedo. De wijngaarden liggen hoog in de regio's Cima Corgo en Douro Superior waar een mozaïek van druivenrassen zoals touriga franca, tinta roriz, tinto cão, malvasia fina, gouveia en rabigato, karakter brengen.