Cava


Cava is een mousserende wijn, gemaakt volgens traditionele methode zoals een crémant of champagne en kent in België zeer veel succes.
Cava wordt voornamelijk geproduceerd in Catalonië, maar andere Spaanse regio's kunnen eveneens cava produceren. Het warme klimaat is geschikt voor de macabeo druif die voor veel aroma zorgt, parellada staat voor  finesse en frisheid en xarel•lo brengt structuur in de wijn. Sommige producenten voegen eveneens chardonnay toe, pinot noir (voor rosé) en/of laten de basiswijn verouderen in eiken vaten, waardoor de Cava een zekere vinositeit krijgt.

Cava La Vuelta

Cava La Vuelta La Vuelta, Cava

De Vuelta, wat de omloop betekent, wordt geproduceerd door Codorniu, het oudste bedrijf en dus ook het eerste dat Cava maakte volgens de traditionele methode.

Prijs vanaf € 8,35

Cava Rigol Brut Cava Rigol

Niet alleen in België maar wereldwijd is cava een zeer populaire drank geworden. Cava Rigol is een fijne mousserende wijn, die in het zuiden van Barcelona volgens de "méthode traditionelle" gemaakt wordt van de traditionele Catalaanse druivensoorten macabeo, xarel-lo en parellada.

Prijs vanaf € 11,35

Cava Brut Millésimé, Torre del Gall Cava Torre del Gall

Het is in deze kleine kelder, die voordien toebehoorde aan Moët & Chandon en momenteel deel uitmaakt van de groep Freixenet, dat deze "reserva" geproduceerd wordt. Fijne en aanhoudende bubbels.

Prijs vanaf € 12,85

Cava Torre del Gall, Brut Rosé Cava Torre del Gall

Een zeer mooi, bijna pioenroze blend van 80% trepat en 20% garnacha met aangename aroma s van framboos, rode bes en granaatappel en met een fijne zachte afdronk.

Prijs vanaf € 12,85