De 45 hectare sauvignon en semillon wijngaarden liggen op de hellingen van de gemeente Pessac, nabij Bordeaux. Na de handmatige oogst wordt de wijn geperst en koud bezonken. De wijn wordt vervolgens gefermenteerd en 10 maanden gerijpt in eiken vaten, waarvan 25% nieuw, waar regelmatig geroerd wordt.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bordeaux |
Substreek | Graves Pessac-Leognan |
Domein | Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru Classé |
Kleur | Wit |
Druif | 65% Sauvignon, 35% Sémillon |
Degustatie | Hij drukt de frisheid van de sauvignon uit met sapachtige aroma's van citrusvruchten. De mond wordt gedragen door de rondheid van de semillon en versmolten hout. Bij de afdronk laat hij sappig wit fruit zoals peer, perzik. Een genot! |
Houdbaarheid | Van 3 tot 7 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 10-12 °C |
Suggesties gerechten | Past bij alle rauwe of gekookte vis, schelpdieren, gevogelte of wit vlees, zwezerik, kruidige gerechten (curry, ras el hanout...) |