De wijnstokken zijn in balans met de bodem en brengen hun terroir volledig tot uitdrukking in hun wijnen - dat proef je! De wijngaard wordt biologisch-dynamisch beheerd. Bij deze aanpak staan de energie en het leven van de bodem centraal. Hierdoor zijn de wijnstokken in staat om het beste fruit te produceren en de aanvallen waaraan ze worden blootgesteld te weerstaan zonder het gebruik van chemische behandelingen.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Languedoc-Roussillon |
Domein | Cigalus, Gérard Bertrand, Biodynamie |
Kleur | Rood |
Druif | 8% cabernet sauvignon, 9% cabernet franc, 23% merlot, 25% syrah, 9% grenache, 21% caladoc & mourvèdre 5% |
Degustatie | Intense, complexe aroma's van confituurachtig zwart fruit, specerijen, zoethout, humus en zelfs truffels. Het gehemelte is zuiver, vet en smeuïg, met aanwezige, zachte en goed omhulde tannines. |
Houdbaarheid | 3-5 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Heerlijk bij een fijne stoverij.
|