"Grappolo Intero" verwijst naar de voorouderlijke techniek die bestaat uit het insluiten in vaten van gekneusde en afgeriste druiven samen met een deel van hele druiven die rechtstreeks van de wijngaard komen. Het is de zogenaamde intra-pelliculaire gisting die voor harmonieuze aroma's zorgt.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Piemonte |
Domein | Fontanafredda, Piémonte |
Kleur | Rood |
Druif | Nebbiolo 100% |
Degustatie | Krachtige aroma's van kersen, aardbeien, rode bessen en zwarte peper. Het geeft een aangenaam gevoel van volume in de mond met een frisse toets in de afdronk. Na een paar jaar brengt het boeket tonen van rozen en geranium naar voren. |
Houdbaarheid | 5-8 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Lekkere voorgerechten, bijna alle soorten vlees niet al te gekruid en matig krachtige kazen.
|